Стара Загора – с италианско консулство

STZAGORA.NET
Почетният консул на Италия за региона на Стара Загора г-н Марко Бузети бе официално представен днес в Община Стара Загора на заместник-кметовете Велизар Балабанов и проф.Димитър Динев.

Марко Бузети (вляво) разговаря със заместник-кметовете на Стара Загора проф.Димитър Динев (до него) и Велизар Балабанов. Вдясно е Федерико Каси – директор на сдружението на италианските предприемачи в България “Конфиндустрия България”. Снимка – Община Стара Загора.

През юли 2008 г. при двудневното си посещение в Стара Загора посланикът на Италия в България НП Стефано Бенацо обсъди с кмета проф.Светлин Танчев темата за необходимостта от установяване в града на липите на почетен консул на Република Италия.

Това вече е факт. Г-н Бузети бе назначен за почетен консул на 21 май 2010 г., но досега не бе достатъчно познат в публичното пространство. В най-скоро време той ще открие офиса си в Стара Загора и ще бъде в услуга на гражданите.

“Ще помагам активно на предприемачи от Италия, които искат да опознаят и се установят в Cтарозагоорския регион. Не само София и Пловдив са привлекателни за нашите инвеститори. Нужна ми е подкрепа от институциите, за да покажем заедно, че в България не е трудно да се инвестира”,  каза Марко Бузети.

Зам.-кметът Велизар Балабанов подчерта привлекателността на Старозагорска община за чуждестранните инвеститори и обеща подкрепата на ръководството. Той представи възможностите на новата индустриална зона край Еленино с необходимата площ и инфраструктура за създаване на добър бизнес.

В срещата участва делегация от членове на Сдружението на италианските предприемачи в България  “Конфиндустрия България”, водени от директора на сдружението Федерико Каси.

Присъстваха и представители на италианските фирми “България Терм”, “Микроареа”, “Ренус”, “Гуала”, които имат представителства в страната ни.

-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн