РЗИ – вече с възможности за измерване на въглероден окис във въздуха на помещения

STZAGORA.NET
Регионална здравна инспекция – Стара Загора разполага с газдетектор „ALTAIR PRO”.
С помощта на уреда се измерва СО (въглероден окис) във въздуха на помещения за целите на контролната дейност по спазване на изискванията на Наредбата за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене в закрити обществени места и в сградите с обособени работни места.

Апаратите са закупени от Министерство на здравеопазването и на 21.02.2011 г. са предоставени на директорите на РЗИ.

На 23.02.2011 г. РЗИ – Стара Загора е домакин на едно от четирите организирани в страната обучения на представители от РЗИ за работа с уредите. Обучението ще се проведе в сградата на РЗИ – Стара Загора, ул. „Стефан Караджа” №10, Здравно-образователен център – етаж 1, зала 105.

Световната белодробна фондация е подарила на Министерство на здравеопазването видеоклип, насочен към популяризиране на вредите от тютюнопушенето. РЗИ – Стара Загора предоставя на всички регионални медии видеоклипа с идеята информацията за вредните последствия от употребата на тютюневи изделия да достигне до по-голяма част от населението.

РЗИ информира всички собственици на обекти за хранене и развлечения, които заявяват, че искат пълна забрана на тютюнопушенето в България, да изпращат в Министерство на здравеопазването сканирани писма с подпис и печат на ел. адрес: vvelikova@mh.government.bg.

За всички, имащи намерение за отказ от тютюнопушене, напомняме, че могат да ползват:
- Национална линия за отказ от тютюнопушене: 0700 10 323
- Интернет страницата на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето : www.aznepusha.bg
- Кабинет за профилактика на зависимости и борба със стреса към РЗИ – Стара Загора

Д-Р ЗЛАТИНА НАНЕВА
Директор на РЗИ – Стара Загора
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн