Близката връзка на Чирпан с магистрала “Марица” била невъзможна

STZAGORA.NET

Иван Иванов

“Поради факта, че не е имало инвеститорски контрол на проекта за рехабилитация на моста над река Марица в района на село Зетьово, Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е отказала да я финансира. Това от своя страна е ликвидирало възможността Чирпан да има близка връзка с изграждащата се автомагистрала “Марица”.

Това съобщи вчера на редовната си пресконференция в Стара Загора депутатът от “Синята коалиция” и зам.-председател на ДСБ Иван Иванов във връзка с отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев на негов въпрос.

Иван Иванов подчерта, че планови недомислици са довели дотам, че сега връзката на Чирпан с магистрала “Марица” можела да се осъществи или край село Плодовитово, или в близост до Димитровград, но и двете били достатъчно далеч от града на Яворов.

Според депутата България е малка страна и не може магистралите й да служат само за транзитно преминаване. За пример той посочи Германия, където в Рурската област отклоненията били през 3 километра. А отклоненията на магистрала “Тракия” в частта й от София до Пловдив били средно през 11 километра.

Народният представител подложи на критика действията на двете последни правителства по отношение на връзката на Стара Загора с магистралата и особено нежеланието им да се направи трета транспортна връзка за града край село Калояновец.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн