Съветник зададе 16 въпроса към общинската администрация

STZAGORA.NET

Спас Пашов

Шестнадесет въпроса за хода на изграждането на канализационната мрежа в кв. “Кольо Ганчев” отправи вчера към ръководството на общинската администрация независимият общински съветник Спас Пашов. От отговорите, които даде ресорният зам.-кмет проф. Димитър Динев, стана ясно, че в момента ходът на строително-монтажните работи е спрял поради изразходване на предоставените за това средства, но изрази надежда, че с гласуваните за тази цел от Oбщинския съвет 400 хил. лева канализацията на западната част на квартала ще бъде в най-скоро време завършена и предадена на “ВиК”.

Зам.-кметът обясни, че спечелилата търга за изграждане на канализацията фирма PSI не е предложила най-ниската цена, но затова пък е гарантирала, че изградената от нея мрежа ще трае минимум 50 години, без да се налага ремонт, освен при изключителни случаи. Той уточни, че необходимите разходи са били наложени от факта, че проектът не е включил някои довършителни работи по помпените станции в кварталите “Кольо Ганчев” и “Зора”, главно по елинсталациите. Като друг фактор проф. Динев посочи промяната на начина на изграждане на гравитачния колектор, като при него се е наложило вместо открит изкоп, да се направи хоризонтален сондаж на три места. За забавяне на работата по канализацията е допринесло и включването на напорните колектори към довеждащия колектор на пречиствателната станция, парите за което също не били включени в осигурената първоначална сума.

“Гласуваните 400 хил. лева ги имахме и миналата година, но поради забавяне на строително-монтажните работи тогава те не бяха усвоени и останаха като преходен остатък”, каза проф.Динев.
Общинският съветник Спас Пашов подчерта, че е удовлетворен от получените отговори.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутони за социални мрежи

1 коментар on “Съветник зададе 16 въпроса към общинската администрация”

  • Христова wrote on 2 март, 2011, 14:19

    Само да вметна ,че в доклада на кмета г-н Танчев относно бюджет 2011 на Община Стара Загора парите са 450 000 лв. Браво на г-н Пашов.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн