Стара Загора участва в Международна туристическа борса с “Уикенд в музея”

STZAGORA.NET
За 7-ма поредна година Община Стара Загора участва в Международната туристическа борса “Ваканция и Спа Експо” 2011. Тя се провежда за 28-ми пореден път, от 17 до 19 февруари 2011 година, в Националния дворец на културата в София.

“Община Стара Загора ще представи на изложението възможностите за ученически туризъм с посещение на различни обекти и с участие в ателиетата на Регионалния исторически музей по атрактивната програма “Уикенд в музея”.

При проявен интерес ще подготвим специални пакети с местна туристическа фирма, имаме цени и готовност за участие и от няколко хотела” – информира Петя Ацинова, началник на общинския отдел “Туризъм, лицензи, контрол и защита на потребителите”.

За 2010 г. постъпленията от туристически такси в Община Стара Загора са 176 000 лв. С тези средства се реализира Общинската програма за развитие на туризма. За тази година програмата бе представена на заседание на Консултативния съвет по туризъм в Общината, а приемането й ще стане на сесия на ОбС.

През изминалите години “Ваканция и Спа Експо” се утвърди като едно от най-добрите изложения на българската туристическа индустрия. Както всички подобни изложения и “Ваканция и Спа Експо” е място за среща на професионалистите от сферата на туризма, където те могат да установят полезни контакти и да осъществят успешен бизнес. В рамките на няколко дни многобройните посетители на борсата получават възможност да се запознаят с нови и привлекателни оферти за пътуване и почивки директно от извора.

Организатор на Изложението е Прим Експо, под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в сътрудничество със Софийски туристически район, Българската асоциация на туристическите агенции, Българската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, Съвета по туризма – София, Националния дворец на културата.

Тази година българските участници са 239, а от чужбина – 49, от Гърция, Турция, Израел, Индия, Тунис и др. страни.

(СН)
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн