Полицията пази бившето “Маркели”, собственикът нехае

STZAGORA.NET
За четвърти пореден ден в понеделник полицаи охраняваха бившeто млекoпреработвателно предприятие “Маркели” в Казанлък, видя репортер на “Старозагорски новини”. Сутринта тумба от 40-50 цигани, въоръжени с кирки и лопати, отново са се опитаха да щурмуват полуразрушеното предприятие, но не посмяха да влязат заради униформената охрана.

Припомняме, че най-големият ромски десант в “Маркели” беше в събота, когато мургавите успяха да изнесат всичко метално от предприятието, в това число и 300-метрова метална ограда. Направиха дори опит да разрушават стените на предприятието, за да вадят арматурата от бетонните плочи.

От ОД на МВР – Стара Загора съобщиха за медията ни, че са успели да издирят собственика на предприятието – сливенска фирма. Той обаче отказал да се ангажира с каквото й да било с мотива, че останалото от “Маркели” вече не му било нужно.

А защо полицията тогава трябва да охранява имущество, към което чорбаджията нехае?! Органите на реда се притесняват, че ако охраната бъде вдигната, възможно е някой да пострада при последващо разрушаване на стените заради арматурата. Но пък нали това се случва в частна собственост, отговорност за която трябва да носи не държавата, а юридическият собственик, още повече, че той е известен за случилото се?

И защо заради неговото безразличие трябва да се харчат държавни пари за охрана? Въпросите ни не са риторични и отговор на тях трябва да дадат компетентните органи.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн