Петима отпаднаха от надпреварата за шефското място в РИО

Физик и инженер отиват на финалната права

STZAGORA.NET
Николай Широв и Стефан Чергев са двамата допуснати кандидати за финала на конкурса за длъжността “началник” на Регионалния инспекторат по образованието, Стара Загора.

При пълна конфиденциалност и секретност, при спазване на изискванията за правата и задълженията на държавния служител премина вчера първият от двата тура в конкурса за началник на Регионалния инспекторат по образованието.

Припомняме, че до първия тур просветното министерство допусна по документи седем претенденти. Концепции са подадени от петима. Вероятно поради лични съображения Мила Минева, старши експерт по гражданско образование в Регионалния инспекторат, и Милена Желязкова, директор на II ОУ “П.Р.Славейков”, не са развили своите конкретни предложения за развитие на образованието в Старозагорска област.

На трима от останалите е показан червен картон. Това са Татяна Димитрова, директор на I ОУ “Г. Бакалов”, математикът Александър Буров и литераторът Красимир Ботев.

Както обясняват някои от потърпевшите, отварянето на изписаните им трудове и обсъждане в тяхно присъствие не се е състояло. Министерски служител им е поднесъл за подпис протокол със становището на комисията, която е разгледала предварително разработките им и не ги допуска до интервю.

Така на 17 февруари 2011 г. на живо с комисията ще се срещнат Николай Широв и Стефан Чергев.

Николай Широв е учител по физика и астрономия в Спортно училище “Т.Каблешков”. Той е на 45 години, семеен е и е член на ПП ГЕРБ.

Инж. Стефан Чергев е на 60 години. Завършил е ВМИ в Русе. В РИО е от 17 години като старши експерт по професионално образование. От 29 юли 2010 г. е временно изпълняващ длъжността “началник” на РИО. Симпатизант е на ПП ГЕРБ.

Росица РАНЧЕВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн