Фирма мами с данъци oт незаконна търговия

STZAGORA.NET
Собственик на ЕООД е поискал възстановяване на 28 000 лева данъчен кредит от покупко-продажба на цигари без лиценз за дейността, както и от продажба на имот по предварителен договор. В хода на извършената проверка инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора са установили поредица от данъчно-осигурителни нарушения.

Проверената фирма няма търговски обект, няма нито един нает служител и извършва продажби предимно между свързани лица. За управителя, който е и собственик, няма подавани осигурителни декларации и липсват плащания на осигурителните му вноски. На същия ще бъдат наложени глоби за неподаване на осигурителни декларации в срок, за всеки месец поотделно.

Проверката на фирмата преминава в ревизия. За продажбата на тютюневите изделия без лиценз органите по приходите сигнализират и Агенция митници, а санкцията за незаконната търговия е от 15 000 до 50 000 лева.
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн