Гласуваха вот на доверие към председателя на ОбС в Гълъбово

STZAGORA.NET

Янка Петрова

С 10 гласа “за” и 1 “въздържал се” председателят на Общинския съвет в Гълъбово Янка Петрова получи вот на доверие на извънредно заседание на местния парламент тази вечер.

Вотът беше поискан лично от Петрова на 21 януари във връзка с повдигнатите й обвинения от Окръжна прокуратура – Пловдив, по чл.311 от НК за превишаване на правомощията, с които разполага, при подписването на две удостоверения за банкова гаранция на общинското дружество “Благоустройство и чистота”.

Преди гласуването на вота трима общински съветници от коалиция “За Гълъбово” напуснаха заседанието на Общинския съвет. Пред медията ни те определиха действието си като знак на протест срещу демонстрирания популизъм от страна на Петрова. Един от тях – Антон Георгиев, заяви, че въпросните удостоверения, станали повод за прокурорските обвинения, са били подписани месец преди решението на ОбС.

На заседанието беше гласувано и открито писмо до министъра на енергетиката, икономиката и туризма Трайчо Трайков. Причината е изказване на министъра от трибуната на Народното събрание по време на парламентарен контрол. Припомняме, че то беше провокирано от питане на старозагорския депутат д-р Евгений Желев и Сергей Станишев кога ще бъде готов електропроводът, свързващ новата ТЕЦ “AES Гълъбово” с енергийната система на страната. Тогава министърът отговори, че въпросната връзка се бави заради община Гълъбово.

В обстоятелственото писмо, което ще бъде изпратено до Трайков, се твърди, че обвинението срещу местната управа е неоснователно, и че те не са “местна клика”. А в знак на благородство вместо да заведе срещу него дело за клевета, местната управа го кани на среща с жителите на общината.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн