Близо 1/3 от ГЕРБ Раднево напусна партията

STZAGORA.NET
26 активисти на ГЕРБ от Раднево напускат партията в знак на несъгласие с политиката, водена от местното ръководство, съобщи бившият общински съветник и учредител на формацията Димитър Димитров.

Той и останалите смятат, че са изчерпани всички възможности за въздействие върху избраното ръководство, в което по незнайно какви причини били включени „прибежчици” от други партии, а някои и с доказано криминално минало.

Начело на ръководството е поставена „кукла на конци” в лицето на д-р Румен Йовчев, чиито действия се контролират и направляват от други хора, гневи се Димитров.

Очаква се утре (вторник) 26-те да огласят публично открито писмо до лидера на партията и премиер Бойко Борисов. Пресконференцията им е обявена за 12:00 часа на обед в Пресклуба на БТА – Стара Загора.

В радневската организация членуват малко над 90 редовно отчетени мъже и жени, твърди Димитров, скандалите в нея датирали от самото й създаване, като на предходен етап се стигнало и до раздаване на „юмручно право” по време на събрание.

Областният лидер на ГЕРБ-Стара Загора Живко Тодоров не отрече новината, но според него отцепниците били водени от лични неосъществени амбиции. По думите му Димитров на няколко пъти се опитвал да оглави местната организация безуспешно и вероятно това го е мотивирало. По последни данни 140 били активистите на партията в миньорската община, отцепниците нямало да доведат до демотивация останалите.

Христо ХРИСТОВ
-

социално споделяне

1 коментар on “Близо 1/3 от ГЕРБ Раднево напусна партията”

  • жоро wrote on 1 февруари, 2011, 10:49

    Защо не казват, че сегашното ръководство на ГЕРБ ще издига кандидатура на на сегашния кмет Илчев за нов кметски мандат. Предишният им основен опонент сега кандидат за кмет!!! Затова хората не искат това ръководство и отиват към Димитров! Защо Живко Тодоров не отговори на този въпрос!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн