ГЕРБ: Двадесет и шестимата напуснали били 21, 17 от тях – от Полски градец, 15 от тях – роднини

STZAGORA.NET
“Централните ни лидери в лицето на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, целият Министерски съвет и ръководството на Народното събрание са наши идоли, примери за подражание. Изцяло споделяме политиката и действията на партията в борбата срещу корупцията и престъпността…”

Брифингът на отлюспилите се бе воден от Димитър Димитров-Матадора (в средата), самият той отдавна изключен от ГЕРБ.

Това са редове от откритото писмо на 26-мата от радневската организация на ГЕРБ, които днес обявиха, че напускат партията. Писмото им е адресирано до Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и областното ръководство на ГЕРБ в Стара Загора.

Оказа се, че водещият срещата на самоотлюспилите се с медиите – Димитър Димитров, известен като Матадора заради марката гуми, с които търгувал, според собствените му думи от началото на 90-те години е преминал през СДС, напуснал го е заедно с цялата тогавашна синя организация от 9 души, за да се влее в Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски, след което пък е станал една от основните фигури в ГЕРБ-Раднево. Сега вече подчертава, че още преди 4 години е осъзнал, че на родната политическа сцена не може без “Атака”.

В откритото писмо 26-мата обвиняват радневската организация на ГЕРБ в многобройни политически грехове: че управляват едни и същи хора, независимо от загубените местни и частнични избори в Раднево, че е налице капсуловане, прием на послушни и отхвърляне на непознати за ръководството кандидатчленове, изключване на неудобни, еднолично вземане на решения и пр.

Общинският председател на ПП ГЕРБ в Раднево д-р Румен Йовчев хвърли коренно различна светлина върху вътрешнопартийния раздор


В контрабрифинг час по-късно председателят на ГЕРБ-Раднево Румен Йовчев (в средата на снимката) заяви, че от 26-те, положили подписи под откритото писмо до Бойко Борисов, петима не били членове на ГЕРБ, и изброи номерата им в списъка: 16, 19, 20, 22 и 23 (под тези номера фигурират Донка Асенова, Петър Петров, Жеко Тенев, Руска Велчева и Стоянка Тенева). 17 души от списъка били от радневското село Полски градец, като 15 от тях били свързани помежду си с тесни родствени връзки. Един от списъка бил от Стара Загора и само двама – от Раднево.

Цялата организация на ГЕРБ в миньорския град била не 92-ма, а 140 души, уточни Румен Йовчев. “Освен Димитър Димитров-Матадора никой друг не е изключван от ГЕРБ”, каза той. Отстраняването му станало от Изпълнителното бюро на ГЕРБ поради “уронване на престижа на партията и поведение, несъвместимо с ценностите на ПП ГЕРБ”.

STZAGORA.NET

-

(Втори поглед към същото събитие:)

Изключен от ГЕРБ прави бойкот

“Уронване престижа на партията и поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ПП ГЕРБ”. Това e записано в решението на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ от 14 януари т.г., с което Димитър Иванов Димитров е изключен от партията. Две седмици по-късно той и близкото му обкръжение, основно от село Полски градец, изпращат ОТВОРЕНО ПИСМО до премиера Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, областното ръководство на партията и медиите, в което се порицава “водената политика от общинската структура на ПП ГЕРБ Раднево”, за която областното ръководство си затваряло очите.

Вчера Димитър Иванов и група сподвижници, основно от с.Полски градец, дадоха нарочен брифинг, на който изключеният ГЕРБ-ер разясни,че местното ръководство в Раднево не е поело отговорност за изгубените частични избори за кмет в общината, че води политика в ущърб на партийния устав, тоест отказва да приеме в редиците на ГЕРБ достойни личности, а само такива, които са угодни за ръководството и с обременено съдебно минало.

“За да си в ръководството на ПП ГЕРБ – Раднево, трябва си загубил изборите, да са те изгонили от работа за злоупотреба, да можеш да биеш хората. Такова нещо няма никъде”, каза пред медиите Димитър Иванов.

Той съобщи още, че групата от 26 доброволно напуснали партия ГЕРБ, начело с него “ще си търсят място под слънцето”. Става въпрос за политическо огряване, тъй като по думите на Иванов, отцепниците се готвят за участие в местните избори. На въпрос на “Старозагорски новини” дали ще се кандидатира за кмет от новия политически субект, Димитър Иванов отговори лаконично – “Ако хората ме изберат,ще се кандидатирам”. На друго наше питане в колко партии е членувал досега, Иванов съобщи, че е бил сред основателите на СДС в Раднево, после минал със Софиянски в ССД, а след това бил поканен да помага на ГЕРБ и бил сред първите му членове в Раднево. А сега изключеният от партията чакал да види какви ще са реакциите на ГЕРБ в София.

В основата са личностните
амбиции на един човек

Това заяви вчера общинският лидер на ГЕРБ в Раднево д-р Румен Йовчев. В прав текст той охарактеризира откритото писмо на Иванов и сие като откровени лъжи.

“Първата лъжа е, че писмото е пописано от 26 членове на ГЕРБ, защото 5-има от тях не са членове на ПП ГЕРБ. 17 човека от подписалите са от Полски градец – единственото населено място, където ГЕРБ не е печелила нито едни избори, въпреки че там има най-голяма членска маса, отнесено към брой население. Това се дължи “на добрата и усърдна работа на тези хора”. От тези 17 човека 15 са свързани помежду си в тесни родствени връзки.

В писмото се твърди, че не се приемат високообразовани хора. Само за статистиката ще спомена, че около 47% са с висше, а 43% – със средно специално, средно и полувисше образование. Никога не сме приемали членове със съдебно минало и непристойни прояви в обществото.

Лъжа е и твърдението, че в ГЕРБ – Раднево, има тенденция за изключване на членове. Единственият изключен от партията е Димитър Иванов. А що се отнася до твърдението, че личните ни интереси са над партийните, заявявам категорично, че всеки един от нас работи искрено и честно, без користни цели.

Част от хората,подписали откритото писмо изобщо не са знаели какво подписват. Един от тях пък се е подписал в защита на общинското и областно ръководство”.

Това в резюме съобщи вчера пред медиите д-р Йовчев.

Той допълни, че през 2007 г. Димитър Иванов е бил кандидат за кмет на община Раднево, получил в своя подкрепа 3 гласа. А през 2010г. е бил кандидат за общински ръководител на партията в Раднево, за когото са гласували 6 човека. “За какво доверие става въпрос? Той е бивш общински съветник от друга партия. ГЕРБ е поредната партия за реализиране на неговите лични амбиции”, заключи общинският лидер на ГЕРБ в Раднево.

Йовка ВЕЛИКОВА
Б.Р. За зла участ в България има “много вожд, но малко индианци”. И Димитър Иванов е поредният вожд. Въпросът е в индианците…

-gerb

бутон за споделяне

1 коментар on “ГЕРБ: Двадесет и шестимата напуснали били 21, 17 от тях – от Полски градец, 15 от тях – роднини”

  • христов wrote on 2 февруари, 2011, 7:52

    Самият Димитров на брифинга сподели, че с изгонването му от ГЕРБ се разчиства пътя за кандидатирането на сегашния кмет на Раднево д-р Юлиан Илчев. Който през есента на 2009-та се обяви за продължител на делото на Нончо Воденичаров. И година по-късно без обяснение уволни заместниците си Александър Иванов и Валентин Герасимов. Без обяснения, но видимо като залог за стопляне на връзките с ГЕРБ. Последва закономерно и разпада на групата “Възраждане за Раднево”, от чийто редици излезе самият Илчев. Днес ГЕРБ в радневския мини парламент подкрепя кмета. Уж без санкция от ръководството на партията, по думите на председателя й д-р Румен Йовчев. Който възнамерявал по-късно (кога, след изборите ли?) да анализира водената от колегата му д-р Илчев политика!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн