Старозагорци се записват за Египет въпреки кризата там

STZAGORA.NET
“Записваме групи за почивка на Червено море в Египет, в курорта Хургада. Всяка събота за там летят наши самолети. Никой до днес, 31 януари не се е отказал от едноседмичния престой, който започва тази събота, 5 февруари. Заради сигурността на туристите самолетите ни не кацат в Кайро, а директно на летището в Хургада”. Това обясниха вчера от офиса на “Алфатур” в Стара Загора.

Според туроператорските фирми от региона, предлагащи почивки по размирната дестинация Египет, обстановката в морските курорти била спокойна. По техни данни имало почти 200 000 туристи от Европа в момента в египетските морски хотели. Заплаха за тяхната сигурност имало само в столицата Кайро .

“Ако дори за момент обстановката в крайморските курорти се усложни и стане заплаха за нашите клиенти, ние сме готови да реагираме светкавично. Ще отложим последните групи от 5 на 26 февруари. Ако до 5 март размириците не се успокоят, ще връщаме пари на записалите се туристи”, пише в сайта на туроператорската фирма.

По същото време Комисията за защита на потребителите (КЗП) съветва туристите, на които предстои да отпътуват по това направление, да не тръгват. КЗП счита, че гражданските протести в страната са заплаха за здравето, живота и икономическите интереси на пътуващите. Министерство на външните работи е изпратило писмо до КЗП, в което отбелязва, че въпреки настоятелните препоръки към всички български граждани да се въздържат от пътуване в Египет в близките дни, за страната са отпътували значителен брой организирани туристи.

“Независимо от готовността за реакция, заплахите за сигурността нарастват на цялата територия на Египет, а възможностите на Посолството на Република България в Кайро да окаже практическо съдействие на място са съществено ограничени, особено извън Кайро”, пише още в писмото на Нъншно министерство.

Йорданка ГЕОРГИЕВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн