Сляха РЦЗ и РИОКОЗ в Регионална здравна инспекция

STZAGORA.NET

РЗИ Стара Загора – правоприемник на РЦЗ И РИОКОЗ

Д-р Златина Нанева

С Постановление №1 на Министерски съвет за структурни промени в системата на здравеопазването, в сила от 14.01.2011 г., съществуващите Регионални центрове по здравеопазване и Регионални инспекции за опазване и контрол на общественото здраве са преобразувани в РЕГИОНАЛНИ ЗДРАВНИ ИНСПЕКЦИИ (РЗИ).

РЗИ – Стара Загора ще осъществява и организира държавната здравна политика на територията на област Стара Загора.
Със Заповед на Министъра на здравеопазването от 28.01.2011 г. за директор на Регионална здравна инспекция – Стара Загора е назначена д-р Златина Нанева, досегашен директор на РЦЗ – Стара Загора.

Новият директор на РЗИ – Стара Загора ще работи в екип с д-р Елена Канева – заместник-директор и инж. Светла Карастоянова – главен секретар.

Числеността на новата организация е 161 служители.

При преобразуването общата численост е оптимизирана със 17 щатни бройки, като са предприети мерки да не се освобождават служители в трудоспособна възраст.
Новата организация ще се помещава на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Стефан Караджа” №10 (сградата на бивша РИОКОЗ), с работно време – всеки работен ден от 8.30 до 17 часа.

Документите за освидетелстване и преосвидетелстване от ТЕЛК се подават в Регионална картотека на медицинска експертиза (РКМЕ), която остава разположена на стария адрес: гр. Стара Загора ул.”Св.Княз Борис”№ 1 (от северната страна на административната сграда на Регионален център по здравеопазване гр.Стара Загора, вход от южния портал на болничния комплекс) с работно време всеки работен ден – от 8.30 до 12.00 часа.

Телефон за информация в РКМЕ: 042 601 995

Уведомяваме всички граждани, лечебни заведения, потребители на услугите, предоставяни до настоящия момент от РЦЗ и РИОКОЗ, че считано от 01.02.2011 г. Звеното за прием на документи е базирано на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Стефан Караджа” №10.

Телефон на Единно гише: 042 631 160
Горещ телефон: 042 631 009

Уведомяваме Ви, че от името на РЗИ-Стара Загора контактите с медиите ще се осъществяват от д-р Ваня Карабойдева – директор на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето”. Телефон: 0887 261985

30.01.2011

Д-Р ЗЛАТИНА НАНЕВА
Директор на РЗИ – Стара Загора

-

spodelime

1 коментар on “Сляха РЦЗ и РИОКОЗ в Регионална здравна инспекция”

  • Димитър Димитров wrote on 3 септември, 2012, 23:08

    Уважаеми специалисти,
    Село Старозагорски бани е без отходна канализация. Единственият отходен канал във вилната зона започва от Детската градина, продължава на юг по съществуващите улици, минава през бивша почивна станция “Светлина”, понастоящем собственост на “Кумир Си” ЕООД Ст.Загора, пресича пътя и парка, и се влива в реката.
    От началото на месец август в двора на почивна станция “Светлина” има задръстена канализационна отходна щахта. Фекални води се разливат свободно из двора и над квартала се разнася смрад. Фекалните води стигат до пътя под “Светлина” в района на автобусната спирка.
    За нетърпимата ситуация са уведомени управителят на “Кумир Си” и кметството на Старозагорски бани, без никакъв резултат и действие.
    Жителите и гостите на Старозагорски бани са учудени и възмутени, че това безобразие е възможно, и то точно в разгара на сезона, когато има най-много външни хора.
    Моля да предприемете необходимите законни действия за ликвидирането на това огнище на зараза и смрад.
    инж.Димитър Димитров, с.Старозагорски бани, ул.”Ела” №5


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн