Тенко Калайджиев строява старозагорските петли на 2 февруари за тържествена проверка

STZAGORA.NET

Приветствена покана

Инициативен комитет е взел съгласието на Националния статистически институт (НСИ) да започне преброяването на петлите в Стара Загора. Председателят Тенко Калайджиев е направил предложението във връзка с предстоящия празник – Петльов ден. Инициаторите са смутени, че от Старозагорските дворове и къщи постоянно се чуват кудкудякания на кокошки, а не се извисяват гласовете на петли.

Сборен пункт на петлите се обявява кафе-аперитив „При кмета” на 02.02.2011 г. от 10:00 часа.
Подадена е молба до Общинската администрация да разреши, според закона за манифестациите и протестите, провеждането на градски мероприятия на открито, свързани с празника, по начин, уреден със законови разпоредби.

Според непроверени данни високоотговорна Кокошка е подкрепила инициативата на петлите и в тяхна чест ще бъде изпълнена фолклорната песен „Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша” и коктейл, финансиран от сдружението на кокошките-носачки.

Катедрата към Тракийския университет, занимаваща се с проблемите на възпроизводството на петлите, ще открие художествено-документална изложба на тема „Петелът вчера, днес и утре”.

Куратор на изложбата е г-жа Росица Ранчева.

Напред, петли! Заемете полагащото ви се достойно място в къщи, на масата и в леглото!

Инициативен комитет

(Съобщено от Уляна КЬОСЕВА, Пресцентър на Община Стара Загора)
-vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн