Крън става град

STZAGORA.NET

Снимка maps.google.com

Казанлъшкото село Крън ще става град. Това решиха общинските съветници в Казанлък по време на продължилото до късно във вторник вечерта 35-то заседание на ОбС. С 22 гласа “за”и 2-ма въздържали се те уважиха внесената подписка от кметицата на Крън Теменужка Люцканова. В нея 783-ма жители на едно от най-големите села в казанлъшка община изразяват желанието си селището им да стане град.

Като повече популизъм, отколкото полза от новия статут на Крън определи решението на старейшините единственият общински съветник от Синята коалиция в местния парламент Николай Александров. Той заяви,че ако Министерският съвет и президентът уважат искането на крънчани и решението на ОбС – Казанлък,то тогава всички жители на селото, в името на новия си градски статут, ще трябва да сменят личните си документи, за да отразят новата промяна.

На свой ред кметицата на селото Теменужка Люцканова благодари на съветниците за подкрепата и мъдрото решение.

Ако няма административни пречки, Крън ще стане град преди изборите наесен, а на територията на общината ще има три града. Поне докато град Шипка не си извоюва статут на самостоятелна община, каквото е желанието на болшинството от жителите му.

Деляна БОБЕВА
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн