Старозагорец алармира за нов вид измама

STZAGORA.NET
Бдителен старозагорец информира за опит за нов вид телефонна измама. В събота, 22 януари, на домашния телефон той е получил обаждане от лица, които са се представили, че са от с. Паничери, Пловдивско. Женски глас е настоял за личните данни на майката на старозагореца, заявявайки, че са нужни във връзка със земеделските земи на госпожата във въпросното село. С нетърпящ възражение тон било казано, че… такъв е Законът!

Веднага след отказа и опита да се разбере откъде идва обаждането, връзката се разпаднала. Гражданинът позвънил веднага на тел. 112, откъдето любезно му отговорили в стил “Емел Етем”, че хората трябва да бъдат… по-бдителни. От полицията обаче обещали да се заемат със случая и да пресекат “продажбата” на земя на нищо неподозиращи възрастни люде. Простата сметка в случая показва, че при успяла измама, госпожата би “олекнала” с над 3 хиляди лева…

Виктор БОЙЧЕВ
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн