БЧК разкрива подслон за бездомници

STZAGORA.NET
“През 2011 г. намеренията на Областния съвет на Български червен кръст са в Стара Загора да се разкрие крайно необходимият временен подслон за бездомници, съобщи за “Старозагорски новини” директорът Стефка Абаджиева.- Мястото е съществуващата ни собствена база на езеро “Загорка”, която сега използваме за склад. Тъй като сградата е стара, налага се да се извърши сериозен основен ремонт, за който се търсят необходимите не малко средства.

Капацитетът е за 12 души. Налични са четири стаи със сервизни помещения и един по-голям салон, който ще се използва за трапезария и дневна. Проблемът не е само в ремонта, а да се предвиди възможността за издръжка – отопление, изхранване, поддържане на хигиена, обслужване на сградата и хората и пр., но това е една от основните ни задачи за настоящата година”.

Концепцията на проекта е обсъждана с ръководството на Община Стара Загора и е вписана в Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Стара Загора до 2016 г. В последствие ще се кандидатства за финансиране пред Община Стара Загора по реда на Наредбата за съфинансиране на проекти на неправителствени организации на територията на общината. Червенокръстците обмислят и търсене на европейско финансиране чрез проект. Партньори в него ще бъдат Общината, Червеният кръст в Стара Загора и Регионалната дирекция на Червения кръст в Елзас Лорен, Франция.

Росица РАНЧЕВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн