ДПС ще разширява географското си влияние

STZAGORA.NET
“В края на миналата седмица в София бе проведено съвещание на всичките областни председатели на партията, на което бе взето решение за географското разширяване на влиянието на партията, както и за повишаване на интелектуалното й равнище”. Това съобщи пред “Старозагорски новини” общинският председател на Движението за права и свободи (ДПС) в Стара Загора Юсни Ибрям. По негова информация на заседанието е било взето решение и за повишаване интелектуалното ниво на партията, както и за разширяване на етническия й състав.

По отношение на изнесеното в някои медии твърдение, че от общинските организации на ДПС са били изисквани декларации, насочени срещу бившия зам.-председател на партията Касим Дал, лидерът на старозагорските депесари бе категоричен, че такива нито са изисквани, нито са гласувани.

“Спокойно мога да твърдя, че нито една общинска организация в областта не е била притискана по един или друг начин да подписва декларации”, уточни Ибрям. Според него никъде на общинско ниво не е била подемана инициатива Дал да бъде изключен от ДПС, но изказа мнение, че с поведението си той вече на практика се е самоизключил.

“С прословутото си писмо Касим Дал постави въпроса така: или лидерът на партията г-н Доган, или той. Това доведе до напълно оправданото решение на Централното оперативно бюро на партията да бъде отстранен от парламентарната й група. Засега обаче той си остава член на ДПС”, допълни Ибрям.

По отношение на ромската общност, която е втората по брой на членска маса в ДПС, общинският лидер на движението уточни, че за нея вече е било време да търси “не кебапчета, а лидери”, които да намират начин за ползотворно решаване на проблемите им.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн