Разширяват гробището в Хрищени, готвят стена за урни

STZAGORA.NET
“Вероятно през тази година ще разширим с още един парцел гробищният парк в село Хрищени”, съобщи за “Старозагорски новини” инж. Митьо Славов, шеф на Дирекция “Строителство и инвестиции” към Община Стара Загора. Проектът е за около 200 хиляди лева и ще бъде изпълнен, ако новият проекто-бюджет бъде одобрен.

Стена с урни.

“Освен да разширим гробището, искаме и да се построи стена за урнополагане”, информира инж. Славов. Въпреки че още от миналата година има готов проект, липсата на средства е пречката съоръжението да се изгради. Иначе стената за урнополагане струва около 50 хиляди лева. Тя ще е разположена в северната част на гробищния парк и вероятно ще е от бетон. Кутиите ще са стъклени отпред, а урните ще могат да се поставят и от двете страни на зида.

Два парцела са изпълнени през 2010 година за разширяването на гробището в Хрищени. Досега са усвоени 197 хиляди лева, като ремонтните дейности включват асфалтиране, насипване, подравняване, водопровод и канализация. Фирмата изпълнител на поръчката е “Пътстрой ООД”.

Надя ТОДОРОВА
-

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “Разширяват гробището в Хрищени, готвят стена за урни”

  • Славов wrote on 18 януари, 2011, 0:07

    Отдавна Стара Загора има нужда от подобно съоръжение!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн