Лечков застава пред съда в Стара Загора на 4 февруари

STZAGORA.NET

Йордан Лечков. Снимка sliven.bg

Първото заседание по новото обвинение срещу кмета на Сливен Йордан Лечков е насрочено за 4 февруари т.г. Върховният касационен съд изпрати случая в Окръжен съд – Стара Загора, след като сливенските магистрати масово си направиха отводи. Общото сред мотивите им е, че трябва да се осигури безпристрастност и справедливо решение за подсъдимия. Самият Лечков пък неведнъж е изказвал предубежденията си към съдиите под Сините камъни.

Новото обвинение срещу бившия футболен национал беше предявено точно преди Коледните празници. Обвинителният акт беше внесен в съда на 2 декември от Окръжна прокуратура – Сливен. В него се твърди, че през март 2005 г. Лечков е поискал и приел от Илия Георгиев – Манастира, 5000 лева за ОФК “Сливен-2000″. Според говорителя на Сливенския окръжен съд Мартин Данчев, обвинението е за измама и търговия с влияние.

Всъщност 2010 година беше белязана от доста битки между правосъдието и Йордан Лечков. На 15 април към него бяха отправени седем обвинения – за злоупотреба със служебно положение, нецелево разходване на бюджетни средства и за съставяне на официален документ с невярно съдържание. Сливенският съд го отстрани от длъжност, но в края на юни Апелативният съд в Бургас го възстанови на поста. Лечков дори се закани да съди държавата в Страсбург за времето, през което не е бил кмет.

Припомняме, че наскоро Върховният касационен съд изпрати делото срещу бившия директор на ОД на МВР – Стара Загора, в Районния съд в Ямбол. Причините отново бяха масови отводи на магистрати от Града на липите.

Емил НИКОЛОВ
-vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн