Ще боядисват каруците в жълто

Снимка stock.evgenidinev.com

STZAGORA.NET
Всички каруци в Старозагорско вече ще бъдат боядисани като такситата – в жълто. Идеята не е нова, тя е регламентирана в наредба, която обаче към момента не е изпълнена. Това стана ясно на първия за 2011 г. информационен Ден на кмета в община Стара Загора.

“Това се прави, за да знаем дали някъде из общината не шетат “гастрольори”, каза шеговито секретарят на общината Николина Горова. От общинската администрация подготвят изработването на регистрационни табели, които ще бъдат раздадени на собствениците на каруци. Те ще получат и жълта боя, която ще бъде закупена от общината.

Регистрираните каруци в община Стара Загора са 776, като най-много има в селата Хрищени и Хан Аспарухово.

Зимното почистване и предстоящата кампания за национално преброяване на населението бяха останалите разисквани теми вчера. В общината се въвежда ново координационно звено във връзка със зимното почистване на четвъртокласната пътна мрежа, съобщи зам.-кметът Белчо Белчев. То ще се ръководи от общинския служител Петко Петков и ще осъществява връзката между кметовете и кметските наместници на 50-те старозагорски села и отговорната за снегопочистването фирма PSI. По този начин, според Белчев, ще бъдат избегнати недоразуменията, които досега често са възниквали в директните разговори между оперативния дежурен на PSI и съответния кмет или кметски наместник.

Коментиран беше и проблемът с почистването на пътя, който минава през с.Богомилово. Той е част от републиканската пътна мрежа, но Областното пътно управление все още не го почиства. Това е наложило среща между зам.-кмета Белчев и областния управител Йордан Николов за намирането на адекватно решение.

Остро бе поставен и въпросът за преминаването на тежките пътни машини, използвани при изграждането на новата отсечка на магистрала “Тракия” по общинската пътна мрежа. 50-тонните самосвали разрушават пътната настилка, а от подписаните досега договори не става ясно кой ще я ремонтира, оплакаха се кметовете.

От общинската комисия за националното преброяване съобщиха на кметовете датите на предстоящите през идващата седмица обучения за преброители и контрольори и етапите, в които ще бъде извършено самото преброяване през м.февруари.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн