Внасят подписка за оставката на Руканов

STZAGORA.NET

Срещу председателя на Общинския съвет в Стара Загора се обявиха 17 старейшини

Седемнадесет общински съветници се подписаха за отстраняването на председателя на Общинския съвет Тенчо Руканов от поста. Подписката ще бъде внесена в деловодството днес, каза за медията ни Светломир Желязков от “Нова сила”. Той уточни, че мотивът е несъгласие с авторитарния и уронващ престижа на институцията начин, по който Руканов води заседанията на местния парламент.

Под документа са се подписали представителите от БСП и коалиция, четиримата съветници от “Нова сила”, един старейшина от “Атака”, независимият Николай Миков и Дамян Георгиев от “Целокупна България”.

Според Желязков по време на гласуването те очакват да ги подкрепят и колеги от други политически групи. Извънредната сесия на ОбС трябва да бъде свикана в седемдневен срок от датата на внасянето на подписката.

Председателят на общинската група на ГЕРБ Румяна Присадашка заяви, че тях никой не ги е търсил за консултации и че не е запозната с мотивите. Чула за подписката съвсем случайно. Тя обаче беше категорична, че подобно искане герберите няма да подкрепят.

Емил НИКОЛОВ
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн