Старозагорските военни наблягат над английския

STZAGORA.NET

Зам.-министърът на отбраната Валентин Радев и командирът на Втора бригада ген.Петър Петров приеха строя на военнослужещите в поделение 48 430.

Курсове по английски език ще започнат старозагорските военни, съобщи на тържественото откриване на новата учебна година в армията командирът на Втора Тунджанска лекопехотна бригада бриг.ген. Петър Петров. През 2011 година е предвидено още повишаване на квалификацията на командирите, щабовете и подразделенията. Военните ще вложат усилията си за поддържане на постоянна бойна готовност и за провеждане на качествен и ефективен учебен процес.

Тактическото занятие по устройване на чекпойнт и проверка на преминаващите коли и хора от механизиран патрул показа добрата подготовка на старозагорските военнослужещи за мисии в чужбина.

“Основните задачи пред бригадата за 2010 година бяха изпълнени успешно. Повиши се качеството на работа и на по-високо ниво бе издигната мобилизационната готовност и бойната подготовка”, обобщи ген. Петров. В бригадата според него има добре подготвени офицери, но това не е повод за успокоение, защото непрекъснато развиващото се военно дело и усложняването на задачите на контингентите ни зад граница увеличават предизвикателствата.

“Ще сме безкомпромисни към онези, които не спазват правилата”, заяви на тържеството зам.-министърът на отбраната Валентин Радев. Съкращения през 2011 година щяло да има, но предимно в щабовете и администрациите. Малко преди предвидените тактически демонстрации на механизиран патрул – блокиране на сграда и задържане на издирвано лице, той пожела много здраве и успех на старозагорските военнослужещи.

В три операции извън България са участвали подразделенията на Втора Тунджанска лекопехотна бригада през изминалата 2010 година. Тогава е започнала и подготовката на трета рота към многонационална група на Европейския съюз “Хелброк”, която ще дава дежурство през втората половина на т.г. През миналите 12 месеца са изпълнени планираните командно-щабни и тактически учения с бойни стрелби. Бригадата може да се похвали с участие в международно учение на полигон “Ново село” съвместно с подразделение на Морската пехота на САЩ, както и в учението “Седем звезди – 2010″ на Многонационална бригада “Югоизточна Европа” в Истанбул.

Надя ТОДОРОВА
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн