БСП извади списък за промени в Стара Загора, финансирани от новия общински бюджет

STZAGORA.NET
Чрез наш човек в червената централа се сдобихме със списък на промените в Стара Загора през 2011 г., които групата общински съветници от БСП ще предложи да залегнат за финансиране в новия общински бюджет. Ето пълния списък на обектите и дейностите:

1. Изграждане на ул.”Капитан Петко войвода” в участъка от бул.”Цар Симеон Велики” до бул.”Славянски”.

2. Изработване на план за регулация на местността “Съборената кюприя” и “Бойчо бунар”.

3. Ремонт на банята на Старозагорските минерални бани.

4. Изграждане на детска площадка в парк “Ал.Стамболийски”.

5. Ремонт на читалище “Кл.Охридски” и читалищата в населените места.

6. Ремонт на Второ основно училище “П.Р.Славейков”.

7. Частичен ремонт на спортната зала на Първо основно училище.

8. Залагане на средства за закупуване или построяване на поне 10 общински жилища. Има три възможности за развитие, които трябва да залегнат в Програмата. Първата – общински терени се дават на явен търг с отстъпено право на строеж, като примерно 30, 40, 50 на сто от бъдещите апартаменти да бъдат общински, а останалите – за този, който е спечелил търга. Втората – Общината сама да започне да строи върху общински терени, като изпълнител да е специално създадена общинска фирма “Жилфонд”. Третата – на базата на публично-частно партньорство. Например – преотстъпва се един терен на фирма, спечелила търг (обществена поръчка), а на друг (пак общински) спечелилият изгражда 100% общинска площ.

9. Асфалтиране на улици в селата Арнаути, Ракитница, Борилово, Лясково, Хан Аспарухово, Малко Кадиево, Михайлово, Петрово и Памукчии.

10. Закупуване на три нови тролейбуса. Разширение на тролейбусната мрежа (изграждане) на тролейбусно трасе до кв.”Зора” и до Студентския град.

11. Извършване на ремонт на залата на ул. “Цар Иван Шишман” 83.

12. Ремонтни дейности в Детска ясла №8 “Кокиче”, в т.ч.:
- смяна на дограмата на северната част на сградата;
- подмяна на ел.инсталация;
- подмяна на ВиК инсталация.

13. Закупуване на специализирана техника за извършване на текущи ремонти на уличната мрежа.

14. Проектиране и изпълнение на надлеза над ЖП линията.

15. Планиране на средства за ремонт на бивши детски заведения.

16. Да се предвидят средства за изграждане на Дом за временно настаняване на бездомни – кризисен център (приют) за временно настаняване на изпаднали в беда с поне 10 места. Средствата да са в рамките на необходимите за ремонтиране на вече съществуваща общинска собственост, която е подходяща и може да се реконструира за такива цели.

17. Да се предвидят средства за ремонт на ул.”Братя Жекови” в участъка от ул.”Стефан Караджа” до бул.”П.Евтимий”.

18. Да се предвидят средства за изграждане на паркинг с поне 50 паркоместа в района на административната сграда на МТСП (Дирекция “Социално подпомагане”, Дирекция “Бюро по труда”, Дирекция “Инспекция по труда”). Най-подходящо е мястото под жилищния блок на северозападния ъгъл на ул.”Братя Жекови” и ул.”Стефан Караджа”.

19. Да се предвидят средства за ремонт на стари общински жилища.

20. Средства в бюджета за стартиране на дейността на Ромския културно-информационен център, изграден по проект BG0204.01 “Урбанизация и социално развитие на райони с преобладаващо малцинствено население. С поне 2 щатни бройки.

21. Средства в бюджета за сформиране на специализирана група (според необходимостта и интереса от страна на родителите) в детска градина (например №8 или друга централна) за деца, болни от диабет и поемане от страна на Общината на пълната им издръжка в градината.

22. Средства за създаване на единен информационен център на и за хората в неравностойно положение.

23. Други предложения:
- изграждане на паргинг (най-добре подземен) в централната градска част, например под училищния двор на 6-то основно училище, на мястото на бившата Вечерна гимназия или на друго подходящо място;
- изграждане на подлез под бул.”Цар Симеон Велики” срещу магазин “ЗОРА” за безопасно преминаване към автобусната спирка в посока към града;
- предвиждане на средства за подобряване на сградния фонд – общинска собственост, особено по селата (сградите на кметствата).

Предложенията са адресирани до председателя на Общинския съвет Тенчо Руканов, с копие до Цанка Ганева, директор на дирекция “ФСДБ”.
-vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн