Лекарска грешка ли погуби серж.Киров?

STZAGORA.NET
В началото на днешната церемония по откриването на новата учебна година в армията военнослужещите от поделение 48 430 в Стара Загора почетоха с едноминутно мълчание паметта на без време отишъл си от този свят колега. В неделя преди обед след кратко неразположение в дома си почина 35-годишният сержант Кирил Киров.

Както разбрахме, младият мъж е трябвало да застъпи наряд, но се е почувствал зле, като е усетил затруднения в дишането и болка в гърдите. Офицер го е придружил начаса до Спешна помощ, където е бил прегледан. Лекарят обаче, който го е приел, очевидно не е приел за обезпокоителни тези симптоми, тъй като е изпратил серж.Киров да се лекува вкъщи, като му е предписал някакви лекарства.

След прегледа сержант Киров е докладвал на дежурния офицер в поделението, че е изпратен на домашно лечение, като е обяснил, че вероятно има прищипан нерв. Два часа след посещението в лекарския кабинет обаче е починал в дома си. Лекарите са установили, че смъртта му е причинена от остра сърдечна недостатъчност.

Колегите на починалия сержант коментираха днес с недоумение трагичната кончина на своя другар по оръжие. Ако му е била направена най-обикновена електрокардиограма, сержантът е можело да остане жив, смятат военнослужещите в гарнизона.

Погребението на серж.Киров е от 10 часа във вторник. Случаят се разследва от Военна полиция.
-vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн