“Групата от Гълъбово” – сред първите клиенти на специализирания съд?

Сагата може да докара осъдителна присъда за България в Страсбург

Момент от брифинга днес.

“По всичко личи, че т.нар. “гълъбовска група” ще бъде един от първите клиенти на специализирания съд, законът за който се прие “в 12 без 5″, каза на пресконференция в Стара Загора членът на Висшия съвет на БСП и народен представител от Коалиция за България д-р Евгений Желев.

“Проблемът на Гълъбово от икономически става политически”, допълни го областният лидер на столетницата Трифон Митев.

Той съобщи, че след “неподкрепените с доказателства обвинения срещу отстранения от съда кмет на града Николай Тонев” и с обвиненията срещу временния му заместник Пламен Бараков и председателя на Общинския съвет Янка Петрова дейността на общинската администрация в Гълъбово почти е блокирана.

“Няма да бъде невероятно, ако в един прекрасен ден се стигне дотам, че в този град няма да има кой да подпише някой важен документ”, предрече Митев, който обяви мнението на областния съвет на БСП, че най-после разследващите случая трябва да си свършат работата, а не в публичното пространство да витаят само слухове.

А д-р Желев коментира, че по всяка вероятност разследването срещу “гълъбовската група” ще завърши с осъдителна присъда срещу страната ни в Страсбург. Докторът съобщи още, че областният съвет на БСП е изпратил специална декларация до министъра на икономиката Трайчо Трайков, с която се настоява най-после да бъде решен проблемът с отношенията между държавната власт в лицето на Националната електрическа компания и община Гълъбово.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн