Завърши първият етап от ремонта на Дома на инвалида

-

Кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев и зам.-кметът проф.Димитър Динев отбелязаха тази сутрин заедно с колектива на Дома на инвалида и с настанените в него хора края на първия етап от ремонта му. Той приключи за 52 вместо за планираните 78 дни.

На първият етап от ремонта на Дома за възрастни с физически увреждания с отделение за рехабилитация, както е пълното му наименование, бе извършена цялостна подмяна на дограмата на обща стойност 528 785 лв. От тях 502 346 лв. бяха предназначени за строително-ремонтни работи. МТСП финансира 399 973 лв., а приносът на Община Стара Загора е в размер на 128 812 лв.

Разглеждането на подадените оферти за участие в процедура за избор на изпълнител бе на 17.08.2010 г., а решението за избор на изпълнител излезе на 24.08.20010 г. За съжаление обжалване пред Комисия за защита на конкуренцията и Върховния административен съд забави на границата на критичния срок започването на ремонта. Договорът с изпълнителя – фирма „Монолит”АД, на стойност 450 931,93 лв., бе сключен на 12 октомври 2010 г.

В хода на работата бяха подменени вратопрозорци на стаите на хората с увреждания – 107 бр.; входни врати и врати на санитарните помещения – 220 бр., дограма на фасадата на сградата – административна част, общи помещения, физиотерапия, басейн и др. – общо 1077 кв.м, монтаж на димоуплътнени врати по противопожарни предписания – 12 бр., изработка на оповестителна уредба на ІІІ и ІV етаж.

Предстои кандидатстване за финансиране по Проект „Красива България” за 2011 г. за втората част от ремонта. Тя ще включи подмяна на настилката, боядисване, подмяна на ел.инсталация и монтаж на енергоспестяващи осветители в стаите на хората с увреждания.

Уляна КЬОСЕВА
Пресцентър Община Стара Загора

-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн