Микробус разпиля тон маслини по магистрала “Тракия”, подхлъзнаха се и катастрофираха още две коли


-
На 9.12.2010 г. около 5.35 ч по автомагистрала “Тракия” от Чирпан за Стара Загора се е движел товарен автомобил “Мерцедес Спринтер”, управляван от Н.Г. (56) от Пловдив. На километър 194 водачът изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в мантинелата и превозваните в товарния отсек маслини са се разпилели по платното за движение, съобщиха от Пресцентъра на ОД МВР – Стара Загора.

В това време през участъка преминал лек автомобил “Форд Ескорт”, движещ се от Стара Загора за Чирпан управляван от 38-годишната С.С. от Сливен. “Форд”-ът се подхлъзнал на разпиления товар и се преобърнал в отводнителна канавка вдясно. В резултат на удара возещата се на задната седалка 40-годишна жена от Ямбол е получила фрактура на ляв крак и контузни рани по главата и гърдите. Настанена е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Два часа по-късно, около 7.55 ч, лек автомобил “Мерцедес”, управляван от А.С. (60) от с. Оряховица от Стара Загора за Чирпан, при движение с несъобразена скорост напуснал пътното платно и се блъснал в преобърнатия автомобил. При инцидента пътуващият на лявата седалка 52-годишен старозагорец е получил порезни рани по главата и е настанен е за лечение в МБАЛ–Чирпан, без опасност за живота. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. Образувано е досъдебно производство.

За почистване на разлива от зехтин по пътното платно на площ около 1 декар са изпратени служители от група “Аварийно спасителна дейност”, “Пожарна безопасност и спасяване – Стара Загора и „Пътно поддържане” – Чирпан. Дежурен екип на пътна полиция е осъществявал регулиране на движението по автомагистрала “Тракия” до приключване на действията по почистване на платното.

Публикувано в STZAGORA.NET
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн