Д-р Евгений Желев: Здравните вноски отиват в подкрепа на фиска

Д-р Евгений Желев

“По всичко личи, че настоящoто правителство е решило да поддържа нисък бюджетен дефицит независимо от цената, която българският гражданин трябва да плати за тази цел”, заяви вчера пред “Старозагорски новини” зам.-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване, бившият кмет на Стара Загора и бивш здравен министър д-р Евгений Желев.

Според него финансовият министър до този момент не е отговорил адекватно на въпроса дали средствата в националния бюджет, събрани от здравни вноски, не са били ползвани за друга цел.

“За министъра на финансите най-важен е фискът, всичко друго е без значение”, бе категоричен д-р Желев. Според него не е логично в наличността по сметки на Здравната каса в БНБ към 31 юли тази година да има 1 234 700 000 лева, а парите за болничните заведения да се намаляват с близо 40 на сто. Червеният депутат каза още, че идеята на “Коалиция за България” въпросът за резерва на НЗОК да бъде поставен пред главния прокурор все още стои на дневен ред.

“Тези разчети още един път ни карат да запитаме защо, след като има пари за здравеопазване, се режат така драстично болничните бюджети”, попита риторично д-р Желев.

Мира ГАБРОВСКА
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн