“AES” започва ремонти на улици в Гълъбово за 2 милиона евро

Два милиона евро отделя американският инвеститор на новата електроцентрала “Ей И Ес” за ремонт на улиците в Гълъбово. Най-много средства ще бъдат вложени във възстановяването на разбития бул. “Република” – от обиколния път до пътя за Разделна. Това е и основната пътна артерия, която минава през целия град. Изцяло ще бъдат ремонтирани както плaтната за движение, така и тротоарите, каза за медията ни председателят на ОбС Янка Петрова.

Тя уточни, че до вила “Верди” ще бъде изградено кръгово движение и че ще бъде ремонтиран и жп прелезът, където ще се постави еластична настилка. Г-жа Петрова каза още, че всички комуникации по бул. “Република” са ремонтирани и няма да се наложат допълнителни разкопавания. Наред с булеварда, “Ей И Ес” ще изкърпят и част от останалата улична мрежа, по която тежките камиони са разрушили настилката. В момента течала процедура за избор на изпълнител, а ремонтните работи трябвало да приключат до края на 2011 година. Само дължината на бул. “Република” била около 4 километра, каза Янка Петрова и изрази изключителното си задоволство от жеста на инвеститора.

Емил НИКОЛОВ
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн