Артилерийските казарми стават жилищно-спортен комплекс

STZAGORA.NET
Един голям район на град Стара Загора вече ще се развива в друга посока, стана ясно на днешната сесия на ОбС. Това се случи благодарение на решението на Министерството на отбраната да промени статута на бившите Артилерийски казарми от терен със специално предназначение за военни цели в гражданска територия.

Промяната е в резултат на съгласуване на актуализирания Общ устройствен план на Стара Загора с военното министерство. То остава собственик на парцела, но се отказва от статута на терен със специално предназначение, т.е. на това място няма да се изпълнява повече военна дейност.

“Една от най-натоварените улици в областния град – ул. “Христо Ботев”, в горния си край най-сетне се “отпуши”, уточни за медията ни зам.-кметът по строителството проф. Димитър Динев. На юг от продължението й ще има жилищна зона. Министерството ще прецени дали ще продава, или ще дава под наем имотите. На изток на терена има предвидено петно за изграждане на голяма универсална спортна зала, ако, разбира се, Общинският съвет се произнесе положително по предложението.

Успоредно на бул. “Цар Симеон Велики” ще има малка градска градина, около която ще бъде обособен нов микроцентър. Военното общежитие, което е от западната страна, също е предвидено за жилищно строителство.

Алекс БОЕВА
-enl

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн