Новият шеф на РИО встъпи в длъжност

STZAGORA.NET
Със заповед на министъра на образованието и науката проф. Сергей Игнатов от 26 май 2011 г. Татяна Димитрова е назначена за новия началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Стара Загора.

На проведения втори конкурс от просветното министерство г-жа Димитрова бе класирана на първо място. Втора остана старшият експерт по средно образование в Инспектората Донка Стоянова. Кандидатите да ръководят областната просвета бяха деветима.

Татяна Димитрова е родена на 31 октомври 1961 г. в град Шипка. Завършва средно образование в СОУ “Максим Горки”, а висше – специалност “руска филология”. Била е две години експерт по организация на средното образование в РИО и 19 години учител и директор на Първо основно училище “Георги Бакалов” – Стара Загора. Семейна е, има един син.

За “Старозагорски новини” Татяна Димитрова заяви, че акцент в бъдещата й работа ще бъде подобряване качеството на образованието в училищата на Старозагорска област, съобразно новите национални и европейски изисквания. (СН)
-vvv

социални мрежи

5 коментари on “Новият шеф на РИО встъпи в длъжност”

  • живко wrote on 30 май, 2011, 10:48

    Хубаво би било новата шефка да посети и началното училище в село Зимница, община Мъглиж. Там учат предимно деца от ромски произход, но нивото на обучение и работа на учителите е толкова ниско, че може да се пренебрегне. Идват в 9 ч. с автобуса и си отиват в 12 ч. Децата формално завършват, но при проверка 100% ще се установи голям процент неграмотност. А пък в съседното село Ветрен приходящите учители почти формално вършат педагогическата си работа, липсва заинтересованост и конткати с местното население и нагажираност с родители и кметство. Много е лесно да се формализира образованието, но селските деца, особено във Ветрен, са деца и на интелигентни хора. Не бива да се гледа на тяхната образованост през пръсти, крайно време е да се вземат мерки и селските учители в такива големи села да се научат, че имат по-голям работен ден, а не 4-5 часа, изкарани набързо… Дано новата шефка се стресне от нивото на необразованост сред децата и да ги накара да работят тези учители най-накрая… ДАНО.

  • Мунчо wrote on 31 май, 2011, 11:11

    Нека Живко да заповяда в с.Зимница и да се срещне с “интелигентните” родителите на споменатите ученици, да разговаря с тях (ако успее) и да провери кога идват учителите на работа!!! Много е лесно да седнеш и да напишеш нещо някъде за някой, ама ей така -отстрани… неангажиращо….

  • Мунчо wrote on 31 май, 2011, 11:33

    И… между другото – Живко, някъде между 2-ри и 3-ти клас се учи, че съществителните собствени имена (какъвто е случаят с твоето) се пишат с ГЛАВНА буква…

  • admin wrote on 31 май, 2011, 13:39

    Оригиналният постинг на Живко бе в следния вид, който се наложи да вкарваме в правописните норми:

    хубаво би било новата шефка да посети и началното училище в село зимница,общ.мъглиж.там учат предимно деца от ромски произход,но нивото на обучение и работа на учителите е толкова ниско,че може да се пренебрегне.идват в9ч. с автобуса и си отиват в 12ч. децата формално завършват,но при проверка 100% ще се установи голям процент неграмотност.а пък в съседното село ветрен приходящите учители почти формално вършат педагогическата си работа,липсва заинтересованост и конткати с местното население и нагажираност с родители и кметство.много е лесно да се формализира образованието,но селските деца ,особено във ветрен ,са деца и на интелигентни хора.не бива да се гледа на тяхната образованост през пръсти,крайно време е да се вземат мерки и селските учители в такива големи села да се научат ,че имат по-голям работен ден,а не 4-5 часа,изкарани набързо….дано новата шефка се стресне от нивото на необразованост сред децата и да ги накара да работяттези учители най-накрая….ДАНО

  • Мунчовица wrote on 31 май, 2011, 15:37

    Ех, ех, ех……
    Стига …елате да работити с роми…


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн