Остра реакция на Клуба за леви идеи “Г. Кирков” на заявлението на МВнР за ролята на СССР

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Georgi Kirkov-Maistora 300С остра позиция срещу заявлението на Министерството на външните работи на България относно ролята на Съветския съюз в освобождението на България от фашизма по времето на Втората световна война излезе Дискусионният клуб за лява политика “Георги Кирков” в Казанлък.

“Свидетели сме на брутален опит от страна на Министерството на външните работи на Република България да подмени и изопачи българската история в своя позиция, разпространена по медиите, по повод организираното от Посолството на Руската федерация събитие на 9 септември „Изложба 75 г. от Освобождението на Източна Европа от нацизма” – се казва в изпратения до медиите текст.

“Ние, членовете на Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък считаме за нелеп и провокационен подходът на държавна институция за подмяна на българската история. Нека да не забравяме, че в периода 1944-1989 г. следвоенна България, като съюзник на хитлерофашисткия режим излезе от Втората световна война опустошена и разрушена. Свирепи англо-американски бомбардировки превърнаха в руини София и други градове на страната. Съветската червена армия освободи не само България, а на практика освободи голяма част от днешна Европа. На практика от 9 септември 1944г. започна следвоенното изграждане на Съвременна България, довело страната до 26-то място в света по брутен вътрешен продукт през 1987 г.

Българската история ще устои на постоянните опити за нейната подмяна, смяна и пренаписване! Историята е доказала, че народ, който се отрича от миналото си, няма бъдеще!” - декларират членовете на дискусионния клуб.
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн