КонтурГлобал Марица Изток 3 отличена за най-голям обем на нефинансови дарения в рамките на конкурса „Най-голям корпоративен дарител”

STZAGORA.NET
*
Awards_2Awards_1На 22 ноември в София се проведе 13-то изданание на церемонията по връчване на едни от най-престижните награди в областта на устойчивото развитие – наградите „Най-голям корпоративен дарител” на Българския дарителски форум. Домакин на церемонията по традиция бе Президентът на Република България, Румен Радев. Наградите се връчват според финансовите и нефинансовите инвестиции на компаниите през изминалата 2017 г., както и за положен доброволен труд от страна на служителите им.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ беше обявена за победител в категорията „Нефинансови дарения”. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ спечели отличието в надпреварата с множество изявени компании с мащабни програми за социални инвестиции, реализирайки в 2017г. дарения на обща стойност 814 488 лв.

Президентът Румен Радев откри церемонията със следните думи: „Важно е да даваме пример за подражание на младите хора. Трябва да даряваш сърце, надежда, идеи, труд и да правиш обществото по-съпричастно към идеята за по-добра България. Държавата, бизнесът и гражданите имат общи цели и работят заедно, за да има една България, в която да искат да учат и останат децата ни.“

„От името на целия екип на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ сърдечно благодаря за тази ценна награда, за това признание за принадлежността ни към отговорните компании, включително и представените на днешното събитие“, сподели Красимир Ненов, изпълнителен директор на компанията и допълни:

„Като съвестни „корпоративни граждани“ се стараем ежедневно да вършим работата си по най-добрия начин. Изполваме местни суровини и така допринасяме за енергийната независимост на страната. Инвестираме в щадящи за околната среда технологии. Грижим се всички, с които работим, да се прибират след работа у дома здрави. Особено важни за нас са инвестициите, които правим в подобряване качеството на живот на общността и в бъдещето на човешкия капитал. В рамките на програмата ни за социални инвестиции подадохме ръка на деца и възрастни в неравностойно положение. Отворихме нов простор за игра и активен живот за нашите съседи и приятели. Подкрепихме борбата за опазване екологичното разнообразие на страната ни. Тази награда ще ни даде още енергия и вдъхновение за „правене на добро“ и в бъдеще“.

Сред множеството проекти за социални инвестиции, реализирани през 2017 г. се открояват:

„Ние сме pазлични, но не безразлични“ – каузата, зад която „КонтурГлобал Марица Изток 3“ застава за поредна година до Общинската организация на хората в неравностойно положение в Гълъбово и Община Гълъбово, за да подкрепи уникалното спортно събитие „Спортни игри за хора с увреждания“.

Игрите се провеждат в обновената от компанията спортна зала „Енергетик“ в гр.Гълъбово, която е оборудвана в съответствие с всички спортни стандарти. Осигуреният при ремонта безпрепятствен достъп за хора с увреждания предостави на почти 100 участници на възраст между 14 и 70 години от цялата страна изключителната възможност да бъдат активни по достъпен за тях начин, да се социализират и да отпразнуват силата на спортния си дух.

Пример за успешна социална синергия е съвместния проект на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ с Община Стара Загора и неправителствената организация Гражданско сдружение „Алтернатива 55“ – „Приложение на специализирана система за комуникация с поглед „АСИСТ“. Същността на проекта включва осигуряване на иновативна апаратура за управление на компютър с поглед и провеждане на поредица обучения за работа с нея на специалисти, предоставящи социални услуги на деца с увреждания и техните родители. Така наречената „Система за комуникация с поглед” (АСИСТ) подпомага способностите за комуникация, обучение, развитие на деца с ГРР (генерализирани разстройства в развитието), като по този начин способства подобряването на техния живот и приобщаването им към обществото.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари съвременен криостат AST 500 на Комплексния онкологичен център в Стара Загора. Новата, напълно автоматична апаратура осигурява бързи и надеждни патохистологични резултати на пациентите по време на самата операция, което е от изключително значение за тяхното правилно лечение. Комплексният онкологичен център Стара Загора е единственото лечебно заведение от този тип в региона и обслужва населението на четири области – Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ направи подарък на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Институцията получи над 190 заглавия на известни чуждестранни и български автори за библиотечния си фонд и годишен абонамент за пет специализирани издания в сферата на енергетиката, минното дело, както и три компютърни конфигурации и модерен скенер за читалните на библиотеката.

Новоизграденият парк „Езерото“ на стойност 650 000 лв. предлага на жителите и гостите на град Гълъбово места за отдих на метри от прохладата на язовир „Розов кладенец“. Проектът, разработен съвместно от екипите на Община Гълъбово и „КонтурГлобал Марица Изток 3“, е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и включва обезопасено футболно игрище със специализирана настилка, пясъчно поле за плажни спортове, напълно оборудвана фитнес зона, детска площадка, фонтан и дървени беседки.

* * *
“Контур Глобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на центалата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн