Горещ телефон: Сбиване между ученици, пиян притеснява граждани, ПТП на обледенен надлез, бездомник заспа з детска консултация и др. сигнали от вчера

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 в сряда, 20 декември, бяха подадени множество сигнали. По-значими сред тях са следните:

* 0.02 ч., бул. “Н. Петков”, надлеза към ДЗУ до магазин “Билла” – Вследствие на обледяване на пътя е станало ПТП. Има изкъртена мантинела от ПТП-то. По-рано същата вечер дежурният в Общината е предал и на двете фирми, отговаряще за снегопочистването в града, да опесачат надлезите.

* 7.48 ч., ул. “Ген. Столетов” след кръстовището с ул. “Д-р Т. Стоянович” в посока изток – Шофьор на автобус от градски транспорт не спира на пешеходна пътека, вследствие на което е щял да удари подаващата сигнала. Сигналът е предаден към отдел “Транспорт”.

* 7.50 ч., ПГЕ “Джон Атанасов” – Бой между ученици, вследствие на което едното дете, на 14 год., е с пукната глава. Отдел “Образование”: Директорът на ПГЕ “Джон Атанасов” – е изготвил докладна към Регионален инспекторат по образованието и МОН. При проведения разговор с директора е установено, че поради спречкване между двама 14-годишни ученици едното дете е получило удар с малка чанта, в която е имало твърд предмет. Ученикът не е с пукната глава, а с драскотина на врата. Не е откаран в болница. Уведомени са родителите и на двамата ученици.

* 8.41 ч., кв. “Казански”, кръстовището на ул. “Христо Ботев” и ул. “Въча” – Съборен знак “Стоп”. След няколко часа знакът е възстановен.

* 8.50 ч., кв. “Лозенец”, училище “Христо Смирненски” – Счупени стъкла на прозорец. Предадено към отдел “Образование”.

* 9.30 ч., кв. “Лозенец”, стрелбището посока кв. “Дъбрава” – Чува се силна музика. Сигналът е предаден към ОД на МВР.

* 9.50 ч., ул. “Радецки” до м-н “Лидл” – Гражданин подава сигнал за неправомерно поставен фиш от Общинска полиция на ул. “Радецки” около м-н “Лидл”. Според същия няма знак В 27, указващ забрана за паркиране в южната лента, който да се вижда от идващите водачи откъм ул. “Иван Вазов”. Гражданинът е насочен да подаде писмено опровержение на фиша в информационният център на Общината.

* 10.03 ч., Мандра баир – “Мандра баир” гори. Съседните села са обгазени. ПБЗН иска съдействие от Общината за осигуряване на водоноски.

* 11.10 ч., Автогара Стара Загора – Гражданин във видимо не трезво състояние притеснява гражданите в автогарата. Сигналът е предаден към ОДМВР.

* 11.48 ч., ул. “Кап. П. войвода”, паркингът на магазин “Билла” – Според подаващия сигнала служители на Общината съставят неправомерно актове за продажба на яйца, мляко и други. Според него продажбата се извършва на територията на паркинга на магазинн “Билла”, която е частна собственост. Същият твърди, че съгласно законите на РБългария Общината няма право да съставя актове върху частна собственост. Ззвено “Контрол на обществения ред”: Извършвани са проверки съгласно наредбата за извършване на търговия и услуги в община Стара Загора. Върната е обратна информация. Гражданинът не е съгласен с върнатия отговор, като привежда довод, че според Конституцията частната собственост е неприкосновена. Гражданинът е насочен да подаде писмено сигнала си.

* 12.00 ч., кв. Железник, ул.”Индже войвода” №7 – От няколко дни районът и контейнерите около Частно училище “Елин Пелин” не са почиствани. Звено “Контрол екология и чистота”: При извършената проверка е констатирано, че контейнерите не са почиствани и районът около тях е силно замърсен. Съставена е докладна записка и снимков материал. Същите са изпратени към фирма “Грийн партнърс”.

* 12.25 ч., първият вход/изход за с. Змейово от Стара Загора към Казанлък – Силно е заледено пътното платно под моста. Сигналът е предаден към деж. Община.

* 18.11 ч., бул. “Руски”, ДКЦ-1 – Бездомен мъж е влезнал в стаята на Детската консултация в ДКЦ -1 и е заспал на дивана. Сигналът е предаден към Дирекция “Социално подпомагане”. Подадените от там указания са – ако бездомният човек се съгласи, екип на ОД на МВР да го откара в Центъра за временно настаняване. Наборът от документи ще му бъде изготвен на 21.12.2017 г. сутринта. Деж. ОД на МВР – Мъжът желае сам да отиде до Центъра за настаняване. Директор на “Центъра за временно настаняване”: Бездомният мъж не може да бъде настанен тази вечер, защото няма необходимите документи и заповед от Дирекция “Социално подпомагане”. В Центъра се приемат само психично здрави бездомни граждани, след като се подготвят необходимите документи. (Бел. ред.: Според нас отговорът на директора на Центъра за временно настаняване е формален и не способства за решаването на проблема. От “Социално подпомагане” са дали напълно ясни указания как да се постъпи.)

* 19.40 ч., ул. “Хр. Морфова”, парк “Зелен клин” – Необходимо е да се спре водата в кучешката градина, за да не замръзва.

* 20.28 ч., ул. “Бр. Жекови” 93 – Запален е метален контейнер. Сигналът е предаден към РДПБЗН.

* 20.38 ч., бул. “Руски” 1 – Силна музика от заведение “Меджик”. Сигналът е предаден към ОДМВР.
#crl

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн