Повдигнаха обвинение на турския шофьор за сгазеното дете в Паничерево

STZAGORA.NET
*
Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече днес като обвиняем Ариф Йозкан, на 35 г., гражданин на Република Турция, за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата по Закона за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смърт на едно лице – престъпление по чл. 343, ал.1, буква „в”, във връзка с чл. 342, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 6 април 2016 г. около 12,35 часа в с. Паничерево, общ. Гурково, обл. Стара Загора, по второкласен път ІІ – 55 (по ул. Шипка в с. Паничерево) се движел товарен автомобил “МАН” с прикачено полуремарке. Товарният автомобил бил управляван от Ариф Йозкан.

В центъра на с. Паничерево, западно от кметството, тирът ударил Ю.Г. на 6 години, който пресичал пътното платно. Детето е починало на място.

Извършен е бил оглед на местопроизшествие в присъствието на Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора. Иззет е товарният автомобил.

За делото ще бъдат уведомени Дирекция „Консулски отношения” при Министерство на външните работи, Посолството на Р Турция и Върховна касационна прокуратура – София.

От Ариф Йозкан е взета кръвна проба за наличие на алкохол и други упойващи вещества в кръвта и е назначена химическа експертиза.

Извършват се активни действия по разследването, като предстои назначаване на експертизи, разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

Ариф Йозкан е задържан днес с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък днес започна и разследване по досъдебно производство за това, че на 6 април 2016 г. са били противозаконно унищожени (счупени) чужди движими вещи – фарове, предно и странични стъкла на влекач, марка “МАН“ в с. Паничерево, общ. Гурково, обл. Стара Загора, и е срязан брезентът на ремаркето, собственост на турска фирма – престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс. Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък е направен оглед на моторното превозно средство, проведени са разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства. Предстои да се установи извършителят на деянието и да се оценят щетите по моторното превозно средство.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн