Екип треньори от ДЮШ ще води “Берое” до намирането на нов старши треньор

STZAGORA.NET
*
“Берое” се разделя с най-добри чувства с досегашния старши треньор на отбора Петър Хубчев, който остава най-успешният треньор в историята на зелено-белите – с Купа на България срещу “Левски”, със Суперкупа срещу “Лудогорец”, с второ място в първенството. След години на успешна работа идва момент, в който и най-добрият специалист се изчерпва, намесват се и ред други субективни и обективни причини, и трябва да направи стъпка встрани, за да се даде шанс за промяна – тези думи бяха казани на срещата на Управителния съвет на “Берое” с медиите днес, часове след негативния резултат от първата полуфинална среща за Купата на България с ЦСКА. Пресконференцията бе водена от Илко Русев – председател на УС на “Берое” и изпълнителен директор на клуба. Припомнено бе, че договорът на Хубчев и без това бе със срок до края на настоящия шампионат.

Засега е ясно само едно – че спрягането на което и да е име от родния футболен небосклон за наследник на Хубчев не е нищо повече от медийна спекулация. До намирането на подходящия специалист, за което се полагат усилия да стане до два дни, отборът ще се води от екип треньори от Детско-юношеската школа на клуба. Ако се наложи разговорите, които са в ход, ще продължат и по-дълго.

Избран е и нов състав на Съвета на директорите на “Берое”, който предстои да бъде вписан в Търговския регистър. В него освен досегашния председател Илко Русев влизат Красимира Чахова – лекоатлет-ветеран с много титли от световни и европейски първенства и зам.-кмет на Община Стара Загора, Диян Димитров – общински съветник, Наско Шилигарски, както и избран от Фенклуба на “Берое” техен представител – Димитър Хаджиев.

“Разполагаме с най-добрите играчи в А група. И ако намерим човек, който е психолог, който може бързо да свали напрежението от играчите, който успее да им “изчисти главите”, на футболен език, и да ги накара да си повярват, класирането ни за финал на Купата не е загубено. Нека не решаваме предварително нещата. Минало е “първото полувреме”, да – резултатът е 2:0 за ЦСКА, но има още един мач, това е още едно “полувреме”. Ако отборът успее да се вдигне, ако градът застане зад отбора, съм сигурен, че е напълно възможно да отстраним ЦСКА и да отидем на финал” – каза Диян Димитров.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн