Безплатни трудово-правни консултации организира КНСБ – Стара Загора на 7 октомври, Световния ден на достойния труд

STZAGORA.NET
По инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите от 2008 г. насам, на 7 октомври се отбелязва Световният ден на достоен труд. Това е денят за мобилизиране по целия свят: ден, когато всички синдикати по света се застъпват за достойния труд и застават зад действия, призоваващи за възвръщане на икономическия растеж и за изграждане на нова глобална икономика, поставяща хората на първо място.

Светът върви в несигурна посока. През последните 2 години половината от семействата изпитаха безработицата или критичното въвеждане на непълно работно време, като междувременно милиард и двеста милиона души продължават да живеят в крайна бедност. Основните права за синдикално представителство и колективно трудово договаряне са под заплаха в много държави и под директна атака в други.

Доминиращият икономически световен модел руши работните места. Това отслабва демокрацията и подкопава правосъдието и справедливостта. Световните синдикати са най – мощната сила за защита на демокрацията и борбата за справедливост и устойчиво бъдеще. Под предлог на глобална икономическа криза продължават да се нанасят жестоки удари на работещите хора във всяка част на света.

Само 7% от работещите хора във формалните и неформалните сектори са синдикални членове, като междувременно стотици милиони искат сигурността и защитата, които синдикатите предоставят. Синдикализирането на нови членове е най–важната задача, която стои пред глобалното профсъюзно семейство. Световният ден на достоен труд е чудесна възможност за разпространяване на синдикалното послание навсякъде, за да достигне то до други и да им помогне да се включат в синдикатите.

На 7 октомври тази година синдикатите по света отново ще се мобилизират, ще организират събития и дейности, настоявайки за достойни работни места и пълно зачитане на правата на работниците. Никое действие няма да бъде твърде голямо или твърде малко за Световния ден на достоен труд.

РС на КНСБ Стара Загора за 7 октомври, на Световния ден за достоен труд, организира приемна за безплатни трудово-правни консултации на бул.”Цар Симеон Велики № 108, 12 етаж, за всички, нуждаещи се от тях.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн