Масово бягане и колоездене за старозагорци в събота с благотворителна цел

STZAGORA.NET
На 28.09.2013г. (събота) ще се проведе общоградски спортен благотворителен празник с две инициативи: масово бягане и масово колоездене.

РЕГИСТРАЦИЯТА ЗАПОЧВА В 16 00 ЧАСА В МОЛ ГАЛЕРИЯ.

Минималната такса участие е 3 лв. Срещу нея всеки регистриран участник получава подарък (четка за компютър, магнит, силиконова гривна или ключодържател) и състезателен номер. Осигурена е минерална вода.

Стартът на бягането е в 18:00 часа от МОЛ „Галерия”. Маршрутът преминава покрай стария чинар и финалът ще е до сцената в парк „Зеления клин”.

Стартът на колоезденето е в 18.20 от паркинга на „Загорка“ АД, по бул.“Иван Вазов“ до сцената в парк „Зеления клин”.

В 18:40 започва празника с представянето и участието на:
- Flashmob, с участието на над 50 ученици XI и XII клас от ГПЧЕ „Ромен Ролан“;
- break dance group Тhe Scary shadows от Стара Загора;
- Адриана Николова-Печенката
- DJ Teddy Georgo.
- На видеостена ще бъдат излъчвани реклами на партньорите в проекта, а след награждаването ще се промоцира документалния филм „Not Bad“ (разказ за преживяванията на най-известните в света байкъри), чиято премиера бе през юли на фестивала на късометражното кино в София.

Ще бъдат избрани Велозагорка, Велозагорче и Велозагорец, ще има томбола. Ще има награди за участниците в масовото бягане в различни категории. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и Печенката ще бъдат сред велосипедистите или бегачите.

Благотворителната акция се осъществява чрез регистрация за участие.

Набраните средства ще бъдат вложени в две каузи, които касаят голям брой граждани на Стара Загора.
- Консервация на най-стария в Старозагорска област чинар, създаване на място за семеен отдих, поставяне на указателни табели.
- Изграждане на велостоянки за минимум 100 велосипеда.

Нашето желание е да ги превърнем в каузи на общността, защото те имат отношение към създаването на по-добри условия за живот, обучение, забавление и почивка в града, който сме избрали да работим, да отглеждаме и възпитаваме децата си, да се радваме на внуците си.

Организатори на проявата са „Българско общество за образование и култура“, „Обществен дарителски фонд – Стара Загора“, Спортен Клуб „Ракета“, ТВ „Стара Загора“, Спортен клуб по лека атлетика „Берое“.

#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн