280 души се борят с пожара край Казанлък

STZAGORA.NET

Седем пожарни екипа и един военен булдозер „БАТ” се борят с огнената стихия, разразила се в югоизточната част на парк „Тюлбето” в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Областната управа в Стара Загора.

Два от екипите са от „Арсенал” АД, един екип е изпратен от Военното модулно формирование. Вероятната причина са произведени стрелби на военния полигон над парка.

Към 16:45 часа пожарът е овладян от север и от запад, но продължава да се разпространява на изток заради силния вятър, появил се в местността.

В борбата с пожара са ангажирани 280 души, от които 250 военнослужещи, 10 горски служители и 20 огнеборци. Няма отклонение на показателите на атмосферния въздух.

Областния управител Живка Аладжова, като ръководител на кризисния щаб, е на мястото на пожара, където се вземат незабавни мерки за ограничението на пламъците.

17.30 ч.: Засегнатата от пожара площ е над 1200 дка – треви, храсти и смесена гора. Няма пострадали хора, не са засегнати постройки. Огнеборците продължават да потушават пожара, който все още не е овладян на югоизток. Няма отклонения на показателите на атмосферния въздух.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн