Адв.Таньо Брайков е предложен от ГЕРБ за председател на РИК, БСП иска за секретар Зоя Цвяткова

STZAGORA.NET

Таньо Брайков

Адв.Таньо Брайков от ПП ГЕРБ ще бъде предложен пред ЦИК за председател на Районната избирателна комисия за област Стара Загора. 17-членна комисия ще бъде сформирана, за да проведе изборите за народни представители на 12 май.

Днес под председателството на областния управител Недялко Недялков парламентарно представените политически сили проведоха консултация за състава на РИК-Стара Загора.

При спазване на правилата за състава на РИК за изборни райони с 10 и повече мандата, какъвто е 27-ми Старозагорски, а именно с 11 мандата, съгласно Решение № 2164-НС/15.03.2013 г., РИК е с общ брой 17 членове, включително председател, заместник-председател и секретар. Съотношението между партиите и коалициите от партии е както следва: за ПП ГЕРБ – 8 членове, за ПП ДПС и „Коалиция за България” по 3 членове и по 1 за „Атака”, НДСВ и „Синята коалиция”. Представителите на партиите излъчиха и резервни членове.

Зоя Цвяткова

Упълномощеният представител на ПП ГЕРБ Венелин Митев предложи за председател на комисията юриста Таньо Брайков. От „Коалиция за България” поискаха секретарското място, като председателят на Областния съвет на БСП Трифон Митев издигна кандидатурата на Зоя Цветкова.

Не бе постигнато съгласие за мястото на заместник-председател в РИК между ПП „Атака” и ПП ДПС. Областният управител обяви, че ще се произнесе в законовите срокове, посочени в Изборния кодекс, за състава на РИК-Стара Загора. Предложението му ще бъде изпратено до Централната избирателна комисия, която ще се произнесе в законовия срок.
*vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн