Община Стара Загора организира Пролетни празници 2013

STZAGORA.NET
Община Стара Загора организира по традиция на 1 март общоградски празник в старозагорския Зоопарк „Ден на мартеницата. Ден на Зоопарка”.

На 1 март от 10.00 ч. кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще участва в залесяване на 300 контейнерни фиданки от атласки кедър. Засаждането ще се извърши в местността над Зоопарка, на 50 м. вдясно преди входа. Теренът ще бъде залесен с общо 1000 фиданки, осигурени безплатно от фирмата, която е допусната да събира семена от иглолистни на територията на парк „Митрополит Методий Кусев“.

В 11.00 ч. кметът ще се включи в празника в Зоопарка. По традиция на този ден зоологическата градина ще бъде украсена празнично, а на поляната пред мечешката клетка баба Марта ще посрещне гостите и ще ги закичи с мартеници. Заедно с малките посетители на зоокъта, тя ще закичи и клетките на мечката, тигъра, лъва и други животни.

Проявата е част от програмата на Община Стара Загора „Пролетни празници 2013“, публикувана на сайта на общината.
*vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн