Първа копка за нов модерен парк в Чирпан направи кметът Ивайло Крачолов

Разписание - градски транспорт >>>>
*
PK-002-200524PK-001-200524ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Започнаха строително-монтажните работи за обновяване и проектни мероприятия в парк до ОУ „Асен Втори”. Това стана на официална церемония за символично начало на проекта. Основната цел е изграждане на съвременна, удобна и функционална градска среда в Чирпан.

„Нашата цел е да създадем приятна и модерна паркова среда за жителите на Чирпан, респективно и за квартал „Асен“. Оформят се три основни зони в парка. В централната част се обособява зона с богата декоративна растителност, широколистни дървета, треви и цветя. Ще се запази по-голямата част от дърветата. В северозападната част се оформя детска площадка за деца от 3 до 12 години с детски съоръжения, паркова мебел и настилка от дървесен мулч. Алеите изцяло ще се променят, като се оформят пейзажни алеи, изградени от бетонови павета в пет размера – тип есенни листа“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов пред жители от квартала, представители на Общината и фирмата-изпълнител.

Срокът за изпълнение на обекта е 150 календарни дни от откриване на строителната площадка. „Проектът е финансиран по мярка 7.2. “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегия за Водено от общностите местно развитие на СНЦ МИГ Чирпан, финансирана по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 “Водено от общностите местно развитие” (ВОМР) от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Община Чирпан е бенефициент по проекта, който е на обща стойност 273 114,61 лв., съгласно АДБФ № BG06RDNP001-19.448-0003-C02. Изпълнител на дейностите по СМР е фирма „ВиК – Бунар“, информира директорът на общинската дирекция по европейски програми и проекти и териториално устройство Светла Дончева.

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн