Още 6 дни за подаване на документи за театралната лаборатория „Без корени“

Разписание - градски транспорт >>>>
*
без корени_nВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Остават още 6 дни, в които се приемат заявки за участие в XIII Творческа лаборатория „Без корени“ с художествени ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов.

Темата на предстоящата лаборатория е свързана с изследването пътя на обезкореняването на човека, превръщането му в свободен атом, докато търси своето ново място в света. Живеем във време на тотално пренаместване на човешките пластове. Войните, бедността, болестите, сривът на хуманността в отделните човешки общности принуждават Човека да изтръгне сам корените си и да поеме към неизвестното. В основата е проблемът с бежанските вълни, заливащи Европа, емиграцията на огромна част от населението, в търсене на лично себеосъществяване. Това е принудата или собственият ни избор да отрежем корените си. Как се взима такова решение? Какви са последствията от това решение? Какво означава човек без корени?

За участие ще бъдат селектирани 3 екипа от режисьор и сценограф, избрани с кастинг върху разработени проекти на тема „Без корени“; 15 актьори, избрани с кастинг между драматични и куклени актьори, както и студенти със специалност „Актьорство за куклен театър“ или „Актьорство за драматичен театър“ и наблюдатели на процеса: режисьори, актьори, театроведи, драматурзи с интерес към лабораторната работа. Изискванията към режисьорите са да представят:

- Кратка автобиография (до 2 страници);
- Творчески проект (до 2 страници), който да включва:
* идея и мотивация;
* необходим брой актьори;
* име на сценограф за екипа;
* обоснован проектобюджет за материали до 2000 лв.

Изискванията към актьорите са да представят:
- Кратка автобиография (до 2 страници);
- Снимки – профилна и в цял ръст.

Краен срок за подаване на заявките: 15 май 2024 г. на имейл dramaturge.stz.puppets@gmail.com

Организаторите от Държавен куклен театър – Стара Загора осигуряват настаняване на селектираните участници, които не са от Стара Загора.

Обявяване на резултатите е на 15 юни 2024 г. на www.pierrot-bg.com и на мейлите на участниците.

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн