За четвърти път Стара Загора се превръща в университетска столица на спорта

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Участниците бяха приветствани от зам.-кмета Надежда Чакърова

Участниците бяха приветствани от зам.-кмета Надежда Чакърова

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ И ОЩЕ СНИМКИ >>> За четвърти път Стара Загора се превръща в студентска спортна столица с провеждането на Национална универсиада 2024, която беше тържествено открита тази вечер с официална церемония в Зала „П. Р. Славейков“ в Общината.

До 12 май над 1600 студенти от почти всички висши училища в страната ще премерят сили в 16 вида спорт. Тракийският университет е домакин на Национална Универсиада 2024 Стара Загора, в партньорството с Община Стара Загора, а организатор на Универсиадата е Асоциацията за университетски спорт „Академик” (АУСА).

„Скъпи студенти, много се радвам да ви приветствам в нашия прекрасен и спортен град. Надявам се престоят тук да ви остави много топли чувства и спомени. Пожелавам на участниците оспорвани битки и нека най-добрите да победят“ – приветства участниците заместник-кметът по „Образование и младежки дейности“ в Община Стара Загора Надежда Чакърова.

Ректорът на Тракийския университет проф. д-р Добри Ярков поздрави състезателите, организаторите и гостите: „Това е едно от най-знаковите мероприятия, което организираме заедно с Община Стара Загора. Така градът се превръща за пореден път в една студентска спортна столица на България. Това е истински празник за Тракийския университет. Дайте всичко от себе си, а най-добрите от вас да са на призовите места“.

Официалните гости получиха почетни знаци на Асоциацията за университетски спорт „Академик“. Връчи ги нейният председател доц. Петър Зографов.

Сред присъстващите бяха още областният управител на Стара Загора Ива Радева, народни представители, общински съветници, общинското ръководство и ректори на висши учебни заведения от страната.

PRESS Универсиада откриване (12)

Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков и председателят на Асоциация "Академик" доц. Петър Зографов

Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков и председателят на Асоциация “Академик” доц. Петър Зографов

PRESS Универсиада откриване (1)gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн