Стара Загора с реални шансове да има представител в новия Европейски парламент

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Daniel Prodanov 660ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Народният представител и областен координатор на „Възраждане“ Даниел Проданов е част от листата на партията за предстоящите европейски избори. Това се случва след получени номинации от общинските структури в област Стара Загора, които впоследствие са били одобрени от националното ръководство на партията.

Проданов е четвърти в листата с кандидати за Европарламента, като в нея влиза и представител на “Възраждане – Казанлък” – докторът по химия Калин Калинов, който заема осма позиция.

Според различни социологически проучвания от последните месеци „Възраждане“ има реални шансове да изпрати в Брюксел трима или четирима свои представители, а безспорно най-голям интерес досега предизвиква участието в листата на популярния радиоводещ Петър Волгин. България има общо 17 представители в законодателния орган на Европейския съюз.

Често определяна като евроскептична, „Възраждане“ е сред политическите сили, които се обявяват за спешни реформи в Съюза и е в тясно сътрудничество с „Алтернатива за Германия“ и редица други патриотични и консервативни партии.

Даниел Проданов е роден на 06.10.1989 г. в Стара Загора и е възпитаник на местната езикова гимназия „Ромен Ролан“, с френски и английски език. Впоследствие се дипломира в ПУ „Паисий Хилендарски“ със специалност „Български език и история“. Следва последователно „Културна антропология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и „Приложна психология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“.

В периода 2014-2022 г. преподава история и литература в системата на средното образование в родния си град, като от началото на 2019 г. е заместник-директор на Второ ОУ „П. Р. Славейков“, Стара Загора. Междувременно работи като журналист и публицист в различни аналитични сайтове, основно с политическа насоченост.

Професионалните му интереси са свързани с модерната българска и европейска история, психологията на историята и международните отношения.

Член е на „Възраждане“ от 2021 г., а от 21.02.2022 г. е областен координатор на партията за област Стара Загора. На парламентарните избори през април 2023 г. е избран за народен представител от 27 МИР – Стара Загора.

В 49-ото Народно събрание Даниел Проданов е член на Комисията по образование и наука и Комисията за контрол на средствата от еврофондовете. Автор и съавтор е на редица законопроекти и проекти за решения в областта на образованието и други сфери.

От 2015 година е в граждански брак. Семейството има две деца – момче и момиче.gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн