Златни медали донесоха в Стара Загора възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“

Разписание - градски транспорт >>>>
*
PRESS Ученически игри (1)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Отборите на старозагорското училище ГПЧЕ „Ромен Ролан“ завоюваха първите места по бадминтон за юноши и девойки от 11-ти и 12-ти клас. Те донесоха отличията от финалите на Ученическите спортни игри `2024, които се проведоха в Хасково от 28 април до 1 май.

Девойките Цвети Катерова, Алтея Стоева, Еванина Ангелова и Сияна Димитрова се наложиха убедително над училищните отбори от градовете Русе, Враца и Сливен.

На полуфинала те елиминираха отбора на домакините ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, а на финала победиха отбора на МГ „Баба Тонка“, град Русе.

Юношите Георги Катеров, Александър Ненчев, Живодар Динев и Мартин Видев също се представиха убедително, като в своята група победиха отборите на Нова Загора, Добрич и Полски Тръмбеш.

На полуфинала те отстраниха отбора на МГ „Баба Тонка“ (Русе), а на финала надделяха над отбора на домакините от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Близнаците Цвети и Георги Катерови бяха отличени с грамоти за най-добри първи ракети на първенството.

Ваня Калоферова е учителят по физкултура и спорт в гимназията, която с професионализма и всеотдайността си се е погрижила за перфектната им подготовка.

Организатори на Ученическите спортни игри `2024 e Българската асоциация “Спорт за учащи” (БАСУ). Тя е доброволно сдружение на спортни клубове и други спортни организации, които осъществяват дейности за развитието на физическата дееспособност и здравето на учащите в България. Асоциацията ще се стреми да върне децата на спортните площадки, като ангажира учителите по физическо възпитание за реализиране на тези цели.

45354542PRESS Ученически игри (3)gerb

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн