Златни медали донесоха в Стара Загора възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“

Разписание - градски транспорт >>>>
*
PRESS Ученически игри (1)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Отборите на старозагорското училище ГПЧЕ „Ромен Ролан“ завоюваха първите места по бадминтон за юноши и девойки от 11-ти и 12-ти клас. Те донесоха отличията от финалите на Ученическите спортни игри `2024, които се проведоха в Хасково от 28 април до 1 май.

Девойките Цвети Катерова, Алтея Стоева, Еванина Ангелова и Сияна Димитрова се наложиха убедително над училищните отбори от градовете Русе, Враца и Сливен.

На полуфинала те елиминираха отбора на домакините ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, а на финала победиха отбора на МГ „Баба Тонка“, град Русе.

Юношите Георги Катеров, Александър Ненчев, Живодар Динев и Мартин Видев също се представиха убедително, като в своята група победиха отборите на Нова Загора, Добрич и Полски Тръмбеш.

На полуфинала те отстраниха отбора на МГ „Баба Тонка“ (Русе), а на финала надделяха над отбора на домакините от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Близнаците Цвети и Георги Катерови бяха отличени с грамоти за най-добри първи ракети на първенството.

Ваня Калоферова е учителят по физкултура и спорт в гимназията, която с професионализма и всеотдайността си се е погрижила за перфектната им подготовка.

Организатори на Ученическите спортни игри `2024 e Българската асоциация “Спорт за учащи” (БАСУ). Тя е доброволно сдружение на спортни клубове и други спортни организации, които осъществяват дейности за развитието на физическата дееспособност и здравето на учащите в България. Асоциацията ще се стреми да върне децата на спортните площадки, като ангажира учителите по физическо възпитание за реализиране на тези цели.

45354542PRESS Ученически игри (3)

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн