Покана за публично обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции в Тракийския университет

Разписание - градски транспорт >>>>
*
OIC - Stara Zagora 220ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Областният информационен център – Стара Загора, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Югоизточния регион (ЮИР), кани на публично обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции No BG16FFPR003-2.001-0013 „Подобряване на връзките на образованието, научно-изследователската и развойната дейност с бизнес дейностите в Югоизточен регион“.

Събитието ще се проведе на 12.04.2024 г. от 10:30 часа в зала на Тракийския университет. Тракийски университет – Стара Загора е водещ партньор в концепцията за ИТИ, която включва проектни идеи за няколко дейности/инвестиции, които в комбинация помежду си, както и други осъществени и предстоящи инвестиции на територия с общи характеристики – на Стара Загора и територия с потенциали за развитие – община Царево, допринасят за осъществяването на целите и приоритетите от ИТСР на Югоизточния регион:
- СП 1. Подкрепа за устойчива и интелигентна икономика на ЮИР;
- СП 2. Подобряване на образователното равнище на населението и качеството на живот в ЮИР;
- СП 3. Териториално сближаване и интегрирано развитие на градските, селските и крайбрежните райони.

Концепцията съдържа проектни идеи с интегрирани мерки от различни сектори (образование, икономика, околна среда, туризъм).

Концепцията съдържа проектна идея, в чиято подготовка и бъдещо изпълнение участват в партньорство различни заинтересовани страни: публични органи: Тракийски университет, Община Стара Загора, община Царево; частно-правен субект – Дерони Стара Загора ООД; юридическо лице с нестопанска цел – Сдружение Зелени Балкани Стара Загора.

Проект „Осигуряване на ефективно функциониране на Областен информационен център – Стара Загора за периода 2024-2029“, финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Презентация на концепцията може да намерите на следния линк: https://drive.google.com/file/d/1r2H04meDbj0ZfXVOXyhra5ACUelyo8yL/view?usp=sharing

Онлайн анкета, в която да оставите Вашето мнение и препоръки, може да намерите на следния линк: https://forms.gle/hSrkqhyA6Xxi4d7u5

Линкове към презентациите и анкетите за горепосочените концепции можете да намерите на единния информационен портал https://www.eufunds.bg/bg/oic-events

Ако имате проблем с отварянето на връзките, копирйте ги в адресния ред на браузъра.

Анкетата може да разпространите и по Вашите канали, за да може концепцията да събере по- голяма обществената подкрепа, което е изключително важно за последващата й оценка.

Всяко заинтересовано лице или страна може да направи препоръки или възражения, които да изпрати на електронната поща на ОИЦ-Стара Загора – Звено за публични консултации към РСР на ЮИР: oic.stz@gmail.com.

Областният информационен център в Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в Република България.
За допълнителна информация и уточнения може да се свържете с нас и на тел. 042/603 526, 0889 199 388.vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн