Военни формирования ще проведат дни на отворени врати по повод 20 г. България в НАТО

Разписание - градски транспорт >>>>
*
_MOD 220ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Военни формирования от Българската армия и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия (ВВВУ) ще проведат поредица инициативи тази седмица по повод 20-ата годишнина от членството на България в НАТО и Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април.

На 10 април, сряда, в Ловеч, в рамките на проявите за отбелязване на 45 години от полета на първия българин в Космоса, ще бъдат представени възможностите за обучение на курсанти и студенти във ВВВУ. Информационният щанд на авиационната Алма Матер ще бъде разположен пред сградата на Община Ловеч. Представително формирование от висшето военно училище ще се включи в тържествената церемония по отбелязване на 45-ата годишнина в родния град на първия български космонавт. Около 17.30 ч. над Ловеч ще прелетят самолети L-39ZA и Pilatus PC-9M с екипажи от 12-а авиационна база, за да отправят въздушен поздрав към граждани и гости. Самолетите ще преминат във формация клин в сгъстен боен ред, пилотирани от опитни пилоти, без въоръжение.

На 11 април, четвъртък, Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия обявява Ден на отворените врати от 10.00 до 15.30 ч. в изнесения комплекс за авиационно образование в Плевен. Целта е да се популяризират и представят възможностите за авиационно образование и обучение. Приветствие към гостите ще поднесе началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски. Презентация на тема „ВВВУ „Г. Бенковски“ – лидер в авиационното образование в България“ ще представи полк. проф. д-р инж. Марин Маринов, а на тема „Международно сътрудничество на ВВВУ „Г. Бенковски“ и възможности за развитие“ – полк. Андриян Колев. Ще бъдат проведени демонстрации и срещи с преподаватели по катедри.

Същия ден, 11 април, в Казанлък и Карлово, по повод отбелязването на 20-ата годишнина от присъединяването на Република България към НАТО, 61-ва Стрямска механизирана бригада организира Ден на отворените врати. Във военните формирования в Казанлък и Карлово ще има статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване и възможности за посещение на Стаята на бойната слава. Гражданите могат да се запознаят с дейността на бригадата от 10.00 до 15.00 часа.

На 12 април, петък, Авиобаза „Безмер“ отваря вратите си в Международния ден на авиацията и космонавтиката. Малки и големи ще могат да разгледат авиобазата от 09.30 до 12.30 часа. Посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо със самолетите Су-25, стрелково въоръжение, летателна екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Музеят на авиобазата също ще бъде отворен за приятелите на авиацията.vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн